Blåvitt-talangen ut på bår – vred sig i smärtor

Publicerad 2020-02-13

Oträcka scener i IFK Göteborgs förlustmatch: Emil Holm utburen på bår med befarad knäskada.

Ytterbacken blev liggandes efter en duell med en motståndare, och skrek ut sin smärta samtidigt som han tog sig för vänster knä.

– När jag kom ut gjorde det ont, det var ingen skön känsla. Det är tungt nu, säger Holm till GP.

IFK Göteborg

IFK Göteborg förlorade dagens träningsmatch i Algarve mot portugisiska Louletano med 2–1. Men efterspelet kommer att handla om något helt annat. En dryg halvtimme in i matchen slog Göteborgs ytterback Emil Holm, 19, ihop med en motståndare.

Otäcka bilder utspelade sig då Holm blev liggandes skrikande på planen. Han vred sig i smärtor och tog sig för sitt vänstra knä.

– Där smällde det rejält. Man hörde ljudet när de sparkade ihop. Båda spelarna sparkade mot bollen, men det kan ju bli en överbelastning mot knät. Inga fler knäskador nu i Blåvitt, sa C Mores kommentator Mats Lilja i sändningen

Sjukvårdare var snabbt inne på planen för att omhänderta Holm, och han blev sedan utburen på bår. Efteråt mötte han media med lindat vänsterknä och kryckor.

– Det blev ett motlägg och så hade jag kanske inte riktigt full balans, jag vet inte vad jag ska säga mer. I början gjorde det inte så ont men sen när jag kom ut gjorde det ont, det var ingen skön känsla. Det är tungt nu, säger Holm till GP.

Han ska undersökas mer grundligt de närmaste dagarna, enligt IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson.

Tufft spel och misstag

Louletano, till vardags i portugisiska tredjeligan, spelade ett tufft och fysiskt spel, och var på gränsen till fult spel flera gånger.

Alexander Jallow, 21, som ersatte Holm, åkte även han på en tuff smäll i början på den andra halvleken när han blev kapad bakifrån. Jallow blev först liggande men kunde sedan resa sig för egen maskin och spela vidare.

IFK Göteborg tog ledningen i slutet av den första halvleken genom Sargon Abraham efter misstag i Louletano-försvaret. Men portugiserna vände och gjorde två mål på drygt två minuter i den andra, båda efter tveksamma försvarsinsatser.

Flera knäskador

Blåvitt har tidigare drabbats av två svåra korsbandsskador under det senaste året bara. Först var det Patrik Karlsson Lagemyr, 23, som skadade knät i matchen mot Östersund 29 juni.

12 augusti kom nästa smäll. Mittbackstalangen Rasmus Wikström, 18, gjorde karriärens första allsvenska start i matchen mot Falkenberg på Gamla Ullevi, men skadade knät redan efter drygt 10 minuter.