Alpint och skicross i gemensamt landslag

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Världscupvinnaren i skicross, Sandra Näslund. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Världscupvinnaren i skicross, Sandra Näslund. Arkivbild.

SPORTBLADET

Anna Swenn-Larsson och Sandra Näslund blir landslagskompisar när alpint och skicross går samman.

45 åkare har tagits ut till landslagets träningsgrupper till nästa säsong.

"Vi aktiverar en redan tidigare beslutad organisationsförändring som innebär ett närmare samarbete över gren- och laggränser där Lars Melin antar rollen som landslagschef både för alpint och skicross", säger alpin- och skicrosschefen Tommy Eliasson Winter i ett pressmeddelande.

Melin, som tidigare var chef för damlandslaget i alpint, har under det senaste halvåret arbetat sig in i rollen, säger Eliasson Winter.

Träningsgrupperna till nästa säsong innehåller 20 alpinherrar och 19 alpindamer samt sex skicrossåkare.

"Jag tycker att vi är inne på ett bra spår. Vi jobbar för att skapa kontinuitet i arbetet med att utveckla våra åkare. Det är endast mindre justeringar gjorda i träningsgrupperna och vi behåller också stommen i vår tränarorganisation", säger Melin.

Stora stjärnan

Melin säger att yngre åkare ska få större utrymme.

"Vi har mist två fixstjärnor inför den här säsongen. När André (Myhrer) och Matts (Olsson) slutat öppnas möjligheten att omfördela resurser och därmed också ge andra åkare större utrymme att utvecklas. Vi nominerar stora träningsgrupper bland herrarna, sedan jobbar vi med särskild fartorganisation på både dam- och herrsidan", säger Melin.

Världscupvinnaren i skicross, Sandra Näslund, är den största stjärnan i träningsgruppen. Melin ser fördelar med att alpint och skicross nu knyter tätare band.

"Samarbetsmöjligheter, lära av varandra du får influenser med olika perspektiv. Jag ser positivt att stärka banden och jobba gemensamt", säger han.

Publicerad: