Publicerad 2016-04-12

Malde ner Lugi med 27–21

H65 Höör tvingade fram en femte avgörande kvartsfinal mot Lugi inför rekordpublik.

720 personer såg H65 mala ner Lugi och vinna med 27–21.

– Vilken stämning, vilken publik, vilken match! säger H65:s målvakt Jannike Wiberg.

H65 Höör var tvingat att vinna för att inte SM-slutspelet skulle vara över.

Det gjorde man med besked. Lugi spelade bort första halvleken och H65 kunde gå till pausvila med en ledning med nio bollar, 15–6. Jannike Wiberg storspelade bakom ett bra försvar och i den andra halvleken kunde behålla övertaget.

Sportarenan i Höör slog dessutom till med publkrekord. 720 personer såg matchen och hjälpte sitt H65 till en femte avgörande match.

Djapanovic med åtta mål

– Vilken publik, vilken stämning, Vilken match! Det var riktigt gött att vi kunde prestera så här bra idag, säger H65:s målvakt Jannike Wiberg i ett pressmeddelande.

Lugi försökte med västspelare, men H65 klarade av trycket och satte flera bollar i tom kasse. Jasmina Djapanovic blev bästa målskytt med åtta mål.

På lördag avgörs vilket av de skånska lagen som går till semifinal.