Publicerad 2016-08-08

0-0 i premiären.

Mållöst även mot Irak.

Ett utbuat brasilianskt fotbollslandslag är på väg mot ett praktfiasko i OS.

Brasiliens fotbollsherrar, hänförda av superstjärnan Neymar, gick in till OS som ett av värdnationens allra största medaljhopp.

Men premiären blev ett fiasko.

”A seleção” nollades av Sydafrika – trots en man mer i över 30 minuter – och buades ut kraftigt av hemmapubliken.

Måstematch mot Danmark

Nya, friska tag i andra matchen mot Irak, alltså?
Det blev... en repris.

Renato Augusto fick ett jätteläge på stopptid, men lyckades få bollen över när han skulle lägga in den i ett öppet mål.

Matchen slutade, likt premiären, 0-0, och lagkapten Neymar och co. buades ut kraftigt.

Resultatet innebär att en ångestmatch mot Danmark, som leder gruppen på fyra poäng, väntar. Brasilien behöver vinna den matchen, som spelas natten mot torsdag, för att undvika uttåg redan i gruppspelet.

Kryss för Japan efter galet självmål

I den andra sena matchen natten till måndagen kryssade Japan och Colombia i Sveriges grupp.

Detta efter att Japan starkt tagit sig tillbaka från 0–2-underläge och utjämnat inom loppet av nio minuter.

Mest minnesvärt från matchen var annars Hiroki  Fujiharus självmål som gav Colombia en tvåmålsledning.

Japanen skulle rensa undan bollen från eget straffområde men missade totalt och slog helt ohotat bollen över egen mållinje.

Men det slutade alltså 2–2, något som innebär att Sverige går vidare vid seger mot just Japan i den sista gruppspelsomgången – förutsatt att Colombia samtidigt inte slår Nigeria.