Villa/Lidköping vidare med minsta möjliga marginal

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2003-02-17

Möter Sandviken: Det kan bli intressant...

1–3 och skyttekungen utvisad – då reste sig Villa/Lidköping och vände förkvalmatchen mot Ljusdal till seger.

I Bollnäs klarade sig hemmalaget vidare i hälsingederbyt mot Broberg.

Det blir tufft för gårdagskvällens vinnare. Villa ställs mot Sandviken medan Bollnäs möter Hammarby.

– Det kan bli intressant. Sandviken ska ju tydligen redan vara klara för semifinal, men vi ska ju trots allt spela, säger Villas Jörgen Gustafsson – bäst på planen på Lidköpings isstadion i går.

Villa spelade större delen av matchen med en man mindre. Redan före paus fick skyttekungen David Karlgren grovt matchstraff efter en eftersläng på Ljusdals Johan Berglund.

Fem minuter in i andra halvlek gjorde Igor Gapanovich 3-1 till Ljusdal. Då vaknade Villa – och Jörgen Gustafsson. Det var han som avslutade västgötarnas fantastiska upphämtning med en vacker lyftning i mål tolv minuter före slutsignalen – 4-3.