Joakim Ryan: ”Då får man väl böter eller något”

Joakim Ryan var inte nöjd med domarna i SHL-mötet mot Örebro under tisdagskvällen.

Men Malmöspelaren var noga med att hålla tungan rätt i mun när han uttryckte sin kritik.

– Jag ska inte säga för mycket. Då får man väl böter eller något, säger han till C More.

Trots en tung start lyckades Malmö vinna över Örebro i kvällens SHL-möte.

Skånelaget hämtade igen ett underläget till en 2–1-ledning på bara minuter och tog sedan övertaget om matchen som slutade 4–3.

Men trots segern fanns det ett visst missnöje hos Malmös Joakim Ryan.

– Vi kan inte skälla på domarna hela tiden. Dem är som dem är, det är inget man kan göra åt dem, säger han till C More.

”Ska inte säga för mycket”

Den andra perioden av tisdagens möte präglades av utvisningar för Malmö. Laget hade totalt åtta utvisningsminuter under perioden, medan hemmalaget endast fick två.

I början av den andra perioden satsade Örebros Emil Larsson hårt mot Joakim Ryan. Båda spelarna hamnade på isen och Malmöspelaren fick Larssons arm upp i ansiktet.

Trots protester från försvararen och Malmös bänk blev det ingen utvisning för Örebro.

– Domarna i den här ligan… jag ska inte säga för mycket. Då får man väl böter eller något, domarna dem är som dem är, säger Ryan till C More i den andra periodvilan.

Bakgrunden till 29-åringens syrliga kommentar kommer från att Tingsrydspelaren Isak Pantzare tidigare i februari blev anmäld till disciplinrådet efter att han kritiserade domarna efter att de dömt bort ett mål.

Trots kvällens seger ligger Malmö fortsatt i botten av tabellen med 45 poäng, sju poäng efter Brynäs.