”Kallade mig pedofil och värre än ett djur”

Publicerad:
Uppdaterad:
Megan Schutt.
Foto: GETTY
Megan Schutt.

SPORTBLADET

Cricketstjärnan Megan Schutt, 27, kämpade för att samkönade äktenskap skulle tillåtas i hemlandet Australien.

Inför årets VM berättar hon om kampens baksida.

– Det var folk som kallade mig pedofil eller att jag var värre än ett djur, säger hon till Sydney Morning Herald.

I december 2017 blev det lagligt med samkönade äktenskap i Australien efter många års politisk kamp.

En som stod i förgrunden i den kampen var den australienska cricketstjärnan Megan Schutt. Hon var redan då tillsammans med sin nuvarande fru Jess Holyoake och inför den kommande VM-turneringen berättar kastaren om den tuffa kampen.

Parets hus översvämmades av flyers med motståndarnas politiska budskap.

– De sa att samkönade äktenskap skulle påverka barnen. All sånt skitsnack. Jess och jag brukade bokstavligen elda upp de där pappren. Det var ganska hemskt. Jag kommer ihåg att jag satte ut en regnbågsflagga på balkongen och Jess ville att jag skulle ta ner den. Hon sa att hon var rädd att någon skulle attackera huset men jag sa ”Fan, låt dem i så fall. Jag bryr mig inte ett skit”.

”Undrar hur hjärnorna fungerar”

Men om uppeldade flyers var jobbigt, var det inget mot okvädningsorden som kom både i verkligheten och på sociala medier.

– Jag kallades några riktigt hemska saker. Det vanliga var att man skulle dra åt helvete. Det bryr jag mig inte så mycket om men när det var folk som kallade mig pedofil och sa att jag var värre än ett djur och sådant som är riktigt extremt så undrar man ju verkligen hur deras hjärnor fungerar.

– Att ha så mycket hat kring en fråga som inte ens påverkar dig? Det var därför jag ville kampanja, både för min egen skull men också för alla andra. För att jag helt enkelt inte kan förstå hatet.

”Varför inte bara kalla någon kukhuvud?”

HBTQ-frågan har aktualiserats i just australiensisk cricket den senaste tiden när två herrstjärnor, James Pattinson och Marcus Stoinis, straffats för homofobiska utspel på planen.

– Jag blev inte arg, jag blev mer besviken... vilket är en sådan pappa-sak att säga. Men det är en besvikelse att vi fortfarande använder sådant här språk. Jag tror ingen av de grabbarna är homofober, verkligen inte. Men de använder ett felaktigt språk. Varför kan du inte bara kalla någon ett kukhuvud?, säger Megan Schutt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN