Linus Schröder/TT

Publicerad 2020-01-23

Först skrev poängkungen Marcus Nilsson på för två nya säsonger.

Sedan rivstartade Färjestad SHL-mötet med Växjö.

Men trots en 3–0-ledning blev det bara en poäng för Karlstadslaget, 3–4 efter förlängning.

Redan när förstafemman presenterades fick ishockeypubliken i Karlstad jubla lite extra.

Poängligaledaren Marcus Nilsson är klar för två nya säsonger i Färjestad – trots intresse från ekonomiskt starkare klubbar i Ryssland och Schweiz.

”Just nu är det Färjestad som gäller. Jag älskar att spela här, i den här arenan, inför våra fans. Det ska vara något riktigt rejält om det ska locka mig härifrån”, säger Nilsson till klubbens webbplats.

Det dröjde inte länge förrän hemmapubliken fick vädra lungorna igen.

Victor Ejdsell fick ett bra läge men såg i ögonvrån att Lucas Ekeståhl-Jonsson hade ett ännu bättre. Passningen var perfekt och efter blott 58 sekunder var 1–0 ett faktum.

Fjärde hemmaförlusten

Halvvägs in i första perioden bjöd Växjös målvakt Viktor Andrén Färjestad och Gustav Rydahl på 2–0-målet.

Växjö var vasst i ett par numerära överlägen men när utdelningen kom i början av andra perioden, genom Linus Högberg, hade hemmalaget redan gjort 3–0 – Per Åslund i spel fyra mot fem.

I det läget kändes det så gott som klart att det skulle bli tre nya poäng för hemmastarka Färjestad – som bara hade förlorat mot Örebro i premiären och Luleå, två gånger, i Löfbergs arena den här säsongen inför mötet med Växjö.

Ilari Melart gjorde två av målen – däribland det avgörande i förlängningen – i när Växjö vände 0–3 till 4–3 borta mot Färjestad.

Två snabba mål

Men hemmaspelarna fortsatte att besöka utvisningsbåset och med knappt fem minuter kvar av tredje perioden reducerade Ilari Melart till 2–3 i powerplay. Två minuter senare satte Pontus Holmberg 3–3 och matchen gick till förlängning.

Där avgjorde Ilari Melart med sitt andra mål för kvällen.