McIlroy tog hem The Players Championship

Kammade hem segern på TPC Sawgrass

Av: Oscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP Sport

SPORTBLADET

Under de senaste månaderna har Rory McIlroy målats ut som en sumpare.

I dag satte han ner foten.

McIlroy gick segrande ur en stjärntät strid på The Players Championship.

– Jag är glad att det äntligen blev min tur, säger 29-åringen.

– Jag missade en bra chans i Hawaii, en bra chans i Los Angeles, en bra chans i Mexico och på Bay Hill förra veckan. Jag tror att det här resultatet av de erfarenheterna, säger Rory McIloy efter avslutningen på The Players Championship.

Han har tuffa månader bakom sig. Nordirländaren hade kunnat stå på sex vinster för säsongen och vi är bara inne i mars. Men dystra insatser under de avslutande rundorna har svikit McIlroy.

– Mina söndagar har inte varit så bra som jag hoppas på, men jag fortsätter sätta mig själv i bra positioner, sa efter förra veckans tävling på Bay Hill.

De uteblivna vinsterna har lett till ifrågasättanden.

Efter misslyckandet på Bay Hill hade den tidigare Ryder Cup-kaptenen Paul McGinley följande att säga om den fyrfaldige majorvinnaren:

– Är det en fråga om nerver? Nej. Han har vunnit stora turneringar tidigare, men han har tappat sitt självförtroende när det kommer till de avgörande dagarna.

Ett slag från ledning

På veckans jättetävling - The Players Championship på TPC Sawgrass - hade 29-åringen tätkänning igen. Han var ett slag bakom ledaren John Rahm inför söndagsronden.

Och den här gången darrade han inte.

Avgörandet utvecklade sig till ett drama, där en rad stjärnspelare slogs om titeln, men till kunde en stabil Rory McIlroy tvåputta sig till segern i Florida.

– Det var en svår dag. Jag försökte vara tålmodig och gjorde en jättebra baknia. Jag tror att det här var kulmen av de senaste veckorna. Det stod mycket på spel och jag är glad att det äntligen blev min tur, säger han efter segern.

Vinsten var hans 15 på PGA-touren. Segersumman ligger på 2,25 miljoner dollar.

Svenskarna Henrik Stenson och Alex Norén missade kvalgränsen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN