Rosberg jagar ny seger

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Mercedes snabbast i Abu Dhabi - Ericsson misslyckades

Foto: TT

Nico Rosberg har inlett sin satsning mot VM-titeln 2016.

Nu har han sex pole positions i rad.

– Just nu är jag snabbast och jag njuter av det, säger han.

Tysken slog till med ett mycket snabbt varv i slutet av kvalet till säsongsfinalen i Abu Dhabi. Det gav honom pole position - igen.

Det var Mercedesförarens sjätte pole position i rad.

– Tidigare i år så var det jämt mellan oss och då hade Lewis en liten fördel. Just nu är jag snabbast och jag njuter av det. Jag är väldigt glad över pole position, säger Rosberg som vunnit de två senaste loppen på presskonferensen.

– Primärt så vill jag bara vinna finalen och ge alla killarna i garaget en chans att fira. Det vore skönt. Samtidigt är det så att vi tar med oss allt vi lär oss i år in i nästa säsong och det är alltid bra att avsluta en säsong på topp.

Klart snabbast

Han var mer än 3,5 tiondelar före sin teamkollega, världsmästaren Lewis Hamilton i Abu Dhabi.

– Jag har haft lite problem med bilen i helgen, vi har gjort endel förändringar och jag har även fått ta av endel saker på bilen, säger Hamilton.

– Men Nico var snababst i dag.

Kimi Räikkönen, Ferrari, var trea i kvalet och Sergio Perez, Force India fyra.

– Det första varvet i kvalet var okej, men jag kände att det fanns möjligheter för mig att köra ännu snabbare, säger Räikkönen som var klart snabbare än sin teamkollega Sebastian Vettel.

– Samtidigt så var det inte mycket vi kunde göra åt Mercedes, det är en bit upp till dem. Vi gjorde vårt bästa och det var bra.

Tungt för Ericsson

För Marcus Ericsson har helgen i Abu Dhabi varit tuff. Han har inte varit snabb under någon av träningarna och i kvalet gick någonting sönder på bilen. Svensken var 18:e man i Q1, hans stallkompis Felipe Nasr gick vidare till den andra kvalomgången där han var 14:e man.

– Vi har kört rätt mycket under helgen som vi brukar, men jag har inte haft någon bra känsla i bilen och har inget förtroende för den. Sedan ändade vi lite efter den sista träningen och det kändes bättre under det första varvet på kvalet. Då var jag inte heller så långt efter min teamkollega. Sedan hade jag kunnat förbättra mig, men jag fick något problem med bilen och tvinagdes avbryta kvalet när däcken och banan var som bäst, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Nu blir det tufft från ruta 18. Det blir ingen lätt dag i morgon, men det är sista racet för i år så det är bara att ladda på.

Intill honom startar två världsmästare, Fernando Alonso, McLaren, drabbades av punktering och var 17:e man i kvalet, Sebastian Vettel, Ferrari, gjorde en missbedömning och startar från plats 16.

Publicerad: