Magnus Muhrén

Klubbikonen lämnade finallaget – missar drömavslutningen

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

Bryngelson: Jag ångrar ingenting

Jesper Bryngelson var inne på sin nionde säsong i Villa Lidköping.
Jesper Bryngelson var inne på sin nionde säsong i Villa Lidköping.

Han är en symbol för Villa Lidköping, men lämnade laget mitt under säsongen.

Det kan – med facit i hand – vara ett av svensk idrotts sämst tajmade avhopp.

– Det hade varit jävligt kul att få avsluta med ett guld, men jag ångrar ingenting, säger Jesper Bryngelson inför SM-finalen.

Jesper Bryngelson värvades till Villa Lidköping från Boltic 2007 och var en av hörnstenarna i det långsiktiga guldbygget. Han blev omåttligt populär bland både lagkamrater och supportrar och bar kaptensbindeln när Villa 2012 förlorade SM-finalen mot Sandviken.

Den här säsongen blev dock inte som klubbikonen hade tänkt sig. Bryngelson fick begränsat med speltid i elitserien, vilket påverkade motivationen.

Ville inte bli utlånad

Villa-ledningen föreslog att han skulle bli utlånad till moderklubben Nitro/Nora, men Jesper Bryngelson hade bestämt sig. Han lämnade ett av elitseriens topplag för att fortsätta karriären i ett allsvenskt bottenlag, som han hjälpte genom att göra 16 mål på tolv matcher.

– Jag har spelat väldigt länge och måste känna att jag orkar ge allt hela tiden. Motivationen försvann lite och det kändes som att det räckte. Jag ville ha mer tid hemma och kände tidigt att det fick bli så. Det kändes bra då – och det känns fortfarande bra, säger Jesper Bryngelson.

Ersättare till Tim Persson

Han lämnade Villa Lidköping i december och bara några veckor senare blev Tim Persson långtidsskadad. Om Bryngelson stannat kvar i klubben hade han fått mer speltid, men nu blev det som det blev.

Magnus Muhrén, anställd som players manager, mer eller mindre tvingades att göra comeback. Det ångrar han inte i dag, då han får uppleva ytterligare en SM-final.

Frågan är om Jesper Bryngelson ångrar sig. Han hade kunnat vakna på ett spelarhotell i Stockholm, men ska följa finalen från tv-soffan tillsammans med barnen Jonna, 6, Olle, 3, och sambon Heidi.

– Nej, det är inte så att jag tycker att allt är jobbigt, försäkrar han.

Är det inte ett av idrottshistoriens sämst tajmade avhopp?

– Nej, det håller jag inte med om. Något sämre finns det nog. Jag står fast vid mitt beslut och känner att jag gjorde rätt. Visst, det är alltid kul att spela en final och hade varit fantastiskt att få avsluta med ett guld, men det går inte vara bitter över det. Jag tycker att det är jättekul att Villa har gått till final. Det är fantastiskt, och jag hoppas att grabbarna knyter ihop det och tar Villas första SM-guld.

”Det känns helt ovisst”

Vad talar för Villa?

– Framför allt att de har fått ihop en väldigt bra defensiv och blivit smartare i spelet. Samtidigt är Västerås, som går på kraft, farliga om de får utdelning. Den här finalen kan sluta 7–2 till Villa, 7–2 till Västerås eller 5–5 och förlängning... Det känns helt ovisst.

Du var inne på din nionde säsong i Villa och måste känna dig delaktig i framgången.

– Ja, de saker jag har gjort under åren är inget som försvinner. Jag har varit med och byggt upp klubben till vad den är nu. Det är därför det känns så bra. Det känns som att jag är med, även om jag inte är med på planen, säger Jesper Bryngelson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Magnus Muhrén

Bandy