Avslöjar: Jacobsen till VM – trots allt

Lagkaptenen blir gästexpert i tv

Publicerad:
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

FUKUOKA. Sabina Jacobsen missar handbolls-VM på grund av en knäskada.

Men lagkaptenen kommer till Japan ändå – som tv-expert.

– Jag gillar utmaningar, säger hon till Sportbladet.

Sabina Jacobsen togs ut i VM-truppen men tvingades sedan tacka nej på grund av en knäskada.

Nu är det klart att Rysslands-proffset ändå kommer att vara på plats på VM, som drar i gång i morgon med svensk premiär mot Kongo-Kinshasa.

På onsdag anländer landslagskaptenen till VM-staden Kumamoto för att vara gästexpert i Viasats sändningar från och med Sveriges match mot Argentina på torsdag.

”Hade hellre spelat”

Hur känns det att trots allt åka till VM?

– Det känns bra. Självklart hade jag hellre velat spela. Men när jag blev tillfrågad av Viasat var jag med på det ganska snabbt. Det här är något jag aldrig provat på förr. Jag ser det som en utmaning och jag gillar utmaningar, säger Jacobsen.

Vad hoppas du kunna tillföra i sändningarna?

– Min roll kommer vara att analysera Sveriges motståndare. Jag känner till lagen och spelarna bra. Jag hoppas på att kunna ge tittarna en bra överblick över Sveriges motståndare.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Suzanne Sjögren i studion

Hellgren och Perlskog kör på

Därmed kommer Viasat att ha en experttrio bestående av tre gamla landslagsstjärnor som allihop var med i laget som tog Sveriges senaste medalj på damsidan med EM-bronset 2014: Sabina Jacobsen, Hanna Fogelström och Johanna Ahlm.

Men expertkadern stannar inte vid det. Martin Frändesjö är expert som vanligt i Viasat och Claes Hellgren bisittare till kommentatorn Robert Perlskog i vanlig ordning.

Publicerad:

LÄS VIDARE