”Jag bryr mig inte ett skit om vad deras fans säger”

Amanda Zahui inför EM-kvartsfinalen mot Serbien

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

BELGRAD. Sveriges insidespel kommer att vara en nyckel mot Serbien i en kokande arena.

Amanda Zahui tänker inte låta trycket i hallen påverka henne. 

– Jag bryr mig inte ett skit om vad deras fans har att säga, säger stjärnan inför kvartsfinalen. 

I kväll spelar Sverige den största basketmatchen sedan EM-kvarten mot Frankrike 2013. Värdnationen och favoriten Serbien står på andra sidan och Sverige är förberett på ett tufft möte. 

Amanda Zahui, som är en färgstark spelare med mycket uttryck på planen, tänker inte låta sig påverkas av de ökända hemmafansen. 

– Jag bryr mig inte ett skit om vad deras fans har att säga. Det kommer säkert att komma massa fula saker på serbiska som jag inte kommer att förstå. De kommer säkert att peka och göra massa sådant, men det är sådana här matcher man drömmer om att spela som liten, säger hon och fortsätter: 

– Det är bortaplan och man känner att alla är emot en men så länge vi spelar svensk basket och spelar tillsammans kommer det inte att kunna stoppa oss. Jag har alltid varit en känslosam spelare och jag kommer inte att sluta bara för att det är massa serber på läktarna, jag bryr mig inte. 

Amanda Zahui.
Foto: Bildyrån
Amanda Zahui.

Leder MVP-omröstning

Zahui har dock inte bara supportrar emot sig. Svenskan leder i skrivande stund fansens MVP-omröstning på Fibas hemsida med hela 34 procent av rösterna. 

– Det är fan coolt. Jag försöker att inte tänka på det och bara fortsätta spela, jag spelar inte för det utan för mitt lag. Men det är sjukt coolt. 

Serbien har flera offensiva hot med Sonja Petrovic, Jelena Brooks och Ana Dabovic i spetsen. Ska man hitta en svaghet i laget är det kanske insidespelet. Zahui och Louice Halvarsson kommer därför bli extra viktiga i kväll. 

– Vi vet att det kommer att vara väldigt tufft under korgarna, även om de inte har så mycket längd så är de jättefysiska så det kommer att bli viktigt. Men nyckeln blir att spela som senast mot Lettland, vi spelade tillsammans, alla rörde bollen, alla insidespelare fick röra bollen och alla guards, säger Zahui. 

En stor fördel för Sverige är att såväl Zahui och Halvarsson som avbytaren Regan Magarity även kan skjuta treor.

– Jag tror att det är jättesvårt för andra lag att spela mot oss. Går min spelare in på Amanda för att hjälpa och dubbla kan hon kicka ut den till mig så kan jag skjuta och tvärtom. Det är ett väldigt bra hot, säger Halvarsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE