Sainz kraschade på F1-träningen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Otäcka scener inför Rysslands GP

1 av 6

En otäck olycka avbröt F1-träningen. Carlos Sainz kraschade sin Toro Rosso och fördes iväg med ambulans.

Han missade kvalet till Rysslands GP.

– Det är inte bra att sätta sig i bilen så snabbt efter en sådan krasch, säger stallchefen Franz Tost.

Toro Rossos förare Carlos Sainz Jr. kraschade så otäckt under det tredje träningspasset inför Rysslands GP i Sotji att träningen avbröts. Han bromsade in i kurva 13 när han förlorade kontrollen över bilen och den förstördes när den drogs längs med muren. I samband med kraschen förlorade teamet radiokontakten med bilen eftersom strömförsörjningen slogs ut.

– Han är vid medvetande och det verkar som om han tappade kontrollen över bilen när han bromsade, säger Toro Rossos stallchef Franz Tost i ett uttalande.

Kör inte kvalet

Bilen klämdes fast under barriären, Sainz huvud syntes knappt och FIA:s medicinska team behövde ta hjälp av ett bärgningsfordon för att lossa bilen och först därefter kunde Sainz räddas ur vraket.

– Vi vet ännu inte varför det hände, vet vet inte heller om det var något tekniskt fel på bilen, vi måste analysera all data först.

Spanjoren visade tummen upp när han lämnade platsen i ambulans, vilket anses vara ett bra tecken.

– Det är inte bra att sätta sig i bilen så snabbt efter en sådan olycka, säger Tost.

– Men vi måste avvakta vad föraren säger och det viktigaste är att han mår bra.

”Funderar på hur jag ska övertyga läkarna”

21-åringen transporterades med helikopter till ett närliggande sjukhus för ytterligare undersökning. Läkarna konstaterade att han inte har några skador, men som en säkrthetsåtgärd behåller de honom på sjukhuset över natten. Sainz såg kvalet på TV och han hälsar att han hoppas kunna köra i morgon.

– Som ni kan se så mår jag bra, jag är lite öm i nacken och ryggen efter olyckan, men jag är absolut redo, säger Carlos Sainz Jr.

– Jag hoppas att jag är i bra form när jag vaknar i morgon och kanske kan jag försöka köra loppet, det är i alla fall mitt mål. Självklart måste vi vara försiktiga, men jag har alltid varit försiktig. Jag försökte prata med teamet över radion direkt efter olyckan, men den fungerade inte. Det måste ha varit ett par läskiga sekunder för dem.

Tysken Nico Rosberg, Mercedes, var snabbast på träningen och svenske Marcus Ericsson var långt efter i sin Sauber, på 14:e plats.

Publicerad: