Sju raka mål gav ny svensk seger

Publicerad 2017-03-19

Ulrika Toft Hansen gjorde fyra av sju mål, inklusive det matchavgörande, när Sverige vände 17–23 till seger med 24–23 mot Tyskland.

Tyskland var på väg mot revansch.

Då gjorde Sveriges handbollsdamer matchens sju sista mål och vann med 24–23.

"Tjejerna visar upp en fantastisk moral och tro", säger förbundskaptenen Henrik Signell efter den andra segern på två dagar.

På hemmaplan i Partille förde Sverige matchen och vann med 33–28.

Returen i Hamburg, inför 11 000 åskådare på "handbollens dag", var en helt annan historia. Tyskland – som firade 100 år som handbollsnation – tog initiativet direkt, hade 15–9 i paus och 23–17 med tolv minuter kvar.

Då stängde Sveriges målvakt Johanna Bundsen igen.

”Bäst när det gäller”

Ulrika Toft Hansen hade dittills inte gjort ett enda mål i matchen, men hon verkar väl förtrogen med innehållet i Willi Railos "Bäst när det gäller".

Först reducerade Toft Hansen till 18–23, sedan gjorde hon två raka mål fram till 22–23 och tvingade Tysklands förbundskapten Michael Biegler att ta timeout – innan hon avslutade jobbet med att sätta matchavgörande 24–23.

"Avslutningen var väldigt bra, där vi stod rätt i försvaret och gjorde smarta spelval framåt. Vi stärks av den här segern och det känns bra att avsluta en fantastisk vecka på det här sättet. Det ger oss energi till kommande VM-kval", säger förbundskaptenen Henrik Signell till Svenska handbollsförbundets webbplats.

VM-playoff i juni

Sverige spelar playoff mot Makedonien i juni om en plats i VM i Tyskland i december.

Även i herrlandskampen kom Sverige tillbaka. Mattias Zachrisson gjorde matchens två sista mål när Sverige gick från 23–25 till oavgjort 25–25.

Herrarna har startat EM-kvalet med två segrar. Närmast på vägen till slutspelet i Kroatien väntar ett dubbelmöte med Ryssland.