Masarna vann första finalrysaren – avgjordes i sista sekund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Den inledande SM-finalen i speedway avgjordes i det allra sista heatet.

Då steppade Vadim Tarasenko upp för Masarna och slirade över mållinjen först.

Nu har Masarna ett övertag i kampen om SM-guldet.

Masarna leder med fyra poäng i jakten på SM-guldet i speedway, efter att ha vunnit den inledande finalen mot Indianerna med 47–43 på Avesta Motorstadion under onsdagskvällen.

– Vilken skön avslutning på en jobbig kväll. Det hade varit tråkigt att missa fördelen med hemmabana, säger Masarnas lagledare Stefan Bäckström till C More.

Lerigt och regnigt

På grund av regnproblem, som även ledde till att tisdagens planerade match sköts upp, drog finalen igång en timme sent. Men i uppehåll manövrerade lagen den leriga banan i vad som blev en superjämn match som avgjordes i det allra sista heatet.

42–42 stod det inför det 15:e heatet och lagom till dess strilade regnet åter ned. Men efter en stark sista insats av Masarna, som gjorde en femetta, stod de som segrare på hemmaplan.

Indianerna tror på guldet

Pontus Aspgren, för Indianerna, var dock inte helt missnöjd med resultatet.

Att ligga under med fyra poäng, med en fördel av att få avgöra SM-finalerna på hemmabana i Kumla under torsdagen, är inte ett dåligt resultat, menar han.

– Vi gör det bra, men Masarna är väldigt bra i Avesta. Så vi går ut för att vinna matchen imorgon och kör så bra vi kan. Gör vi vårt jobb ska vi vinna, säger Aspgren till C More.

Masarnas lagledare Stefan Bäckström säger sig inte se ledningen om fyra poäng som något stort övertag inför morgondagen.

– Det är två värdiga lag i final. Vi ska kriga.

Publicerad:

LÄS VIDARE