”The Mauler” skadad – missar galan

Av: Linus Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Han var redo för sin första fajt på över ett år.

Nu är Alexander ”The Mauler” Gustafsson skadad – och missar UFC-galan i Los Angeles.

Då får svensken kritik av sina konkurrenter.

”Jag gillar inte vem du har blivit” skriver Daniel Cormier på Twitter.

Gustafsson var redo att gå upp mot schweizaren Volkan Özdemir i UFC 227 i Los Angeles den 4 augusti.

Sportbladet besökte den svenske stjärnan mitt i förberedelserna i förra veckan och han såg fram emot mötet.

– Volkan är så pass tuff att jag måste ta honom seriös. Han är verkligen ingen duvunge, han är tuff, och jag måste kliva som om det vore en titelmatch, sa ”The Mauler”

”Jobbat med läkare...”

Det skulle bli hans första match på över ett år, men kort därefter kom beskedet att Özdemir ska ha skadat sig och tvingas dra sig ur.

UFC har letat febrilt efter en ersättare, men nu är även Gustafsson skadad.

Och fajten i Los Angeles kommer att ställas in.

– Vi har sedan skadan inträffade jobbat intensivt med UFC:s doktorer, våra doktorer i Sverige och experter från UFC:s Performance Institute. De har stoppat Alex från att tävla på UFC 227, säger Gustafssons agent, Karl Hellgren.

Exakt vad det rör sig om för skada är ännu oklart, men det beskrivs som ”en mindre skada” och Hellgren berättar att ”The Mauler” snart är redo för fajt igen.

– Alex kommer att gå en match väldigt snart. Motståndaren är inte det viktiga, utan det viktiga är att matchen har ett meningsfullt syfte för titeln i lätt tungvikt.

Möts av kritik

Senast, närmare bestämt i maj 2017, besegrade ”The Mauler” brasilianaren Glover Teixeira. En seger på UFC 227 hade möjligen öppnat för en returmatch mot Daniel Cormier som han föll mot efter ett oenigt domslut 2015.

Anthony Smith besegrade Mauricio Rua i helgens UFC-gala i Hamburg och valde genast att utmana ”The Mauler”, men skickar nu en känga till svensken.

– Det är ganska konstigt. Han behövde en motståndare i går. Vad hände mellan i går och nu? Jag vet inte, men det är ganska ironiskt, säger Smith enligt Kimura.
Även Cormier, som äger bältet i både lätt tungvikt och tungvikt, skickar en pik till Gustafsson.

Jag respekterar dig som fajter och kommer alltid vara tacksam över fajten i oktober 2015. Men du och jag kommer aldrig att mötas i oktagonen igen. Jag är besviken över vem du har blivit”, skriver han på Twitter.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE