Blackstenius bakom Arsenals seger mot Liverpool

Publicerad 2023-03-09

Stina Blackstenius fortsätter att dominera.

Den svenska stjärnan låg bakom samtliga mål när Arsenal vann onsdagens möte mot Liverpool.

Även svenska Johanna Rytting Kaneryd blev målskytt under kvällens Women’s Super League-möten.

Arsenal hade bara plockat två poäng på sina tre senaste matcher när man tog emot Liverpool under onsdagskvällens Women’s Super League möte.

Men hemmalaget visade på toppform och redan i den inledande minuten höll man på att ta ledningen efter att Stina Blackstenius skott på mål gått i stolpen.

Minuter efter att laget fått ett mål bortdömt slog den svenska stjärnan till på nytt och kunde ge Arsenal en 1-0 ledning.

Blackstenius fortsatte att dominera matchen och i den 34:e minuten hade 27-åringen ytterligare ett skott på mål.

Rachael Laws i Liverpool-målet parerade svenskans skott direkt till Caitlin Foord som enkelt kunde nicka in 2–0 till Arsenal, vilket även blev matchens slutresultat.

Första målet för klubben

Men Stina Blackstenius var inte den enda svenskan som hade en bra kväll.

I mötet mellan Chelsea och Brighton & Hove Albion blev även Johanna Rytting Kaneryd målskytt.

Det svenska stjärnskottet kunde sätta 3–0 till Chelsea i matchens slutminuter efter ett fint framspel av australienskan Sam Kerr. Målet är Kaneryds första för klubben.

– Jag är så glad att få göra mitt första mål för de här laget, säger svensken på klubbens Twitterkonto.

Chelsea vann matchen med 3–1. Efter vinsten ligger nu laget på en andra plats i tabellen, endast ett poäng efter ledande Manchester United.