Frida Wallberg: ”Jag ber för honom”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Erik Skoglund, 26, ligger i koma efter en hjärnblödning.

Förra proffsboxaren Frida Wallberg, 34, är en av alla som är chockade över beskedet.

– Jag ber för honom, säger hon till Sportbladet.

Frida Wallberg drabbades av en hjärnblödning 2013
Foto: STEFAN JERREVÅNG / BILDBYRÅN
Frida Wallberg drabbades av en hjärnblödning 2013

Erik Skoglund, 26, har drabbats av en hjärnblödning och ligger i medicinsk koma.

Det var i samband med ett sparringpass på fredagen som boxningsstjärnan började känna sig dålig och fördes med ambulans till sjukhus i Nyköping. Läget beskrivs som allvarligt, men stabilt.

”De kommande tre-fyra dagarna är kritiska för hans återhämtning”, skriver Skoglunds stall Sauerland i ett pressmeddelande.

”Känner mig tom”

Tidigare proffsboxaren Frida Wallberg, 34, som själv råkade ut för en hjärnblödning efter en match 2013, är chockad över nyheterna om Skoglund.

– Jag hoppas och ber för honom. Jag hoppas att det inte är så allvarligt och att han inte ska behöva genomgå det jag gjorde, säger Wallberg till Sportbladet.

Hon berättar att hon fick reda på händelsen via Facebook på fredagen.

– Då tänkte jag att det inte var så farligt, men det är det ju när han ligger i koma. Det är fruktansvärt. Jag vet inte mer i nuläget, har bara hört att han ligger i koma. Men jag känner mig tom. Vill inte ens tänka det värsta.

”Kände sig som ett barn”

Känner ni varandra?

– Inte så, jag har bara haft koll på vem han är, tittat på honom flera gånger. Vi får vänta och se. Som sagt: Jag hoppas och ber att det inte är allvarligt och att han kommer på fötterna igen.

Det var i juni 2013 som Frida Wallberg skadades svårt i titelmatchen mot Diana Prazak och opererades akut för hjärnblödning.

Rehabiliteringstiden har varit lång och mödosam, hon fick lära sig att gå och prata på nytt och är fortfarande sjukskriven.

– Hjärntröttheten kommer alltid finnas där, den kommer jag ha hela livet. Hade man vetat det hade man tänkt mer på riskerna. Jag har fortfarande värk dagligen. Jag klarar inte av att göra mycket på en dag, får planera vem jag umgås med och vad jag gör. I början var det riktigt tufft, man fick börja från noll och kände sig som ett litet barn. Men det kunde ha blivit mycket värre. Det är inget att leka med när det gäller hjärnan, säger tvåbarnsmamman.

”Finns här för dig”

– Jag hoppas verkligen att det blir så bra som möjligt med Erik.

Wallberg är långtifrån ensam om att ha sina tankar hos Skoglund och hans familj.

Mina tankar går till Erik, Angelica och deras familj just nu. Erik, du kommer komma ur detta ännu starkare. Boxningsfamiljen finns här för dig”, skriver proffsboxaren och vännen Mikaela Laurén på Instagram.

Mina tankar är med min vän och kollega. Jag ber för att du ska återhämta dig. Krigarhjärta”, skriver Klara Svensson.

Krya på dig”, twittrar Badou Jack.

Publicerad:

LÄS VIDARE