Beskedet: Ställer in majortävlingen

Inget The Open 2020

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Henrik Stenson under British Open 2019
Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Stenson under British Open 2019

Årets British Open kommer inte att spelas.

Tävlingen ställs in helt.

– Vi förstår att fans världen över blir besvikna, säger Martin Slumbers, vd för arrangören R&A.

Den 149:e upplagan av den klassiska tävlingen skulle ha avgjorts på Royal St. George's Golf Club i Kent, England, i mitten av juli.

Så blir det inte.

Coronaviruset sätter stopp för planerna och arrangören R&A väljer därför att ställa in tävlingen helt – något som inte hänt sedan 1940-talet (på grund av andra världskriget).

– Vi värdesätter den här tävlingens unika historia och ni ska veta att beslutet inte har fattats lättvindigt. Vi har undersökt alla tänkbara alternativ, men tyvärr går det inte att spela under rådande omständigheter då hälsan är vår absolut största prioritet för såväl åskådare, spelare och medarbetare, säger R&A:s vd Martin Slumbers i ett uttalande.

”Måste ta ansvar”

Den 149:e upplagan kommer att spelas på Royal St. George's nästa år, medan den 150:e på klassiska St Andrews flyttas till 2022.

– Vi förstår att fans världen över blir besvikna, men vi måste ta vårt ansvar och det här är rätt beslut att ta, säger Martin Slumbers.

Nya datum

Kort efter British Opens besked om att ställa in kom nya preliminära datum för övriga tre majors. I nuläget planerar man att:

  • PGA-mästerskapen ska spelas 3-9 augusti.

  • US Open ska spelas 14-20 september.

  • US Masters ska spelas 9–15 november.

Alla arrangörer reserverar sig dock för att ytterligare ändringar kan komma att göras.

Publicerad: