Ber om ursäkt efter mötet med Trump

McIlroy: ”Vi pratade bara om golf...”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Foto: David J. Phillip / AP TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Rory McIlroys golfrunda med Donald Trump väckte kritik.

Nu backar världstrean.

– Att få se 30 säkerhetsvakter, 30 poliser och krypskyttar i träden var surrealistiskt, men en av anledningarna till att jag ville spela.

Världstrean Rory McIlroy, 27, gick en golfrunda med USA:s president Donald Trump.

Beslutet skapade stor ilska bland fansen vilket fick McIlroy att försöka förklara sig på sociala medier.

Men nu, inför WGC Championship i Mexiko, har McIlroy bett om ursäkt för rundan med Trump.

– Jag är ledsen om jag gjort människor förbannade, men jag kände att jag var i en position där jag inte kunde göra något annat än att säga ja. Jag blev lite förvånad över den kritik jag fick, men jag förstår varför. Det är tuff plats att befinna sig i, jag gjorde bara vad jag kände var respektfullt när USA:s president ringer dig och vill spela golf, säger McIlroy enligt The Guardian.

”Surrealistisk upplevelse”

Nordirländaren McIlroy menar att duon bara pratade om golf, och ingenting om politik, under rundan och beskriver mötet som overkligt.

– Alla som tror att vi pratade om politik får lägga det åt sidan, vi pratade bara om golf. Att åka dit och få se 30 säkerhetsvakter, 30 poliser och krypskyttar i träden var en surrealistisk upplevelse för mig. Men det var faktiskt en av anledningarna till att jag ville spela. Jag hade spelat om det hade varit Obama också. Det handlade bara om upplevelsen man aldrig kan få igen: Att få spela golf med en sittande president, förklarar McIlroy.

Publicerad:

LÄS VIDARE