Storstjärnans show i AIK:s nya vändning

Stjärnvärvningen femmålsskytt

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

AIK har återigen stått för en imponerande vändning.

Trots ett tidigt 3–0-underläge kunde ”Gnaget” enkelt slå Västerås.

– Vi är väl inte riktigt uppe på den nivån vi vill vara, men vi har ju spetskvalité på vissa spelare som avgör, säger Johan Esplund.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Precis som senast borta mot Vetlanda hamnade AIK i ett tidigt 3–0-underläge efter dryga 17 minuter mot Västerås. Den här gången svarade inte AIK med några fem mål på sex minuter, men dryga kvarten senare hade AIK vänt till 4–3 ledda av en storspelande Erik Pettersson.

Efter en timeout lyckades dock hemmalaget täppa till hålet bakåt något.

En kanonräddning av Victor Birgersson på Rasmus Sjöströms hörna stod i vägen för en kvittering och i stället kunde Erik Pettersson utöka ledningen genom att göra sitt tredje mål för kvällen på straff.

– Det var ett vinnande koncept sist så vi kör på det, skojar lagkaptenen Johan Willes i Sportbladet Play i halvtid.

”EP” i poängligatopp

Det var inte över där.

Innan VSK kunde svara hade AIK gjort tre till efter bland annat ännu ett straffmål av stjärnförvärvet Erik Pettersson. Innan matchen var över hann Pettersson även med ett femte mål och AIK vann med 9–4.

– Det är väl godkänt tycker jag. Vi börjar rätt hyfsat. De gör 3–0 och jag tycker vi ändå spelar hyfsat. Sedan får vi lite islossning och gör fem mål där. Det var viktigt. Vi är väl inte riktigt uppe på den nivån vi vill vara, men vi har ju spetskvalité på vissa spelare som avgör, säger Johan Esplund i Sportbladet Play om segern.

Med sina fem mål och en assist mot Västerås är ”EP” återigen i toppen av poängligan.

På sju matcher har han nu gjort 29 poäng (17+12) och tog efter söndagens match över förstaplatsen från Villa Lidköpings Christoffer Edlund (28) trots två färre matcher.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Daniel Andersson.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Daniel Andersson.
Publicerad:

LÄS VIDARE