Sadio Mané, Philippe Coutinho och Diviock Origi.

Trion fixade segern för Liverpool i Merseysidederbyt efter tre snygga mål.

– Vi är nöjda, säger Origi.

Både Liverpool och Everton jagar Europaplatser och gick för tre poäng i derbyt.

Liverpool började bäst och Sadio Mané gav hemmalaget ledningen redan i den åttonde minuten efter en soloprestation.

Tjugo minuter senare kom kvitteringen. Everton fick hörna och framför mål dök backen Matthew Pennington upp och utjämnade.

Men Liverpools svar kom snabbt.

Philippe Coutinho drev in i straffområdet och placerade snyggt in bollen i bortre hörnet.

Liverpool avancerar

Everton jagade en kvittering och började etablera ett litet tryck första kvarten i den andra halvleken.

Då kom i stället målet åt andra hållet.

Evertonförsvaret var inte med när Coutinho spelade fram inhopparen Diviock Origi som smällde in 3-1.

Everton fick aldrig in någon reducering och derbyt slutade 3-1.

– Vi gjorde några bra saker, några som inte var lika bra. Men vi är nöjda, säger Origi till Sky Sports.

Liverpool avancerar nu till tredjeplatsen i Premier League, men laget har fler matcher spelade än flera av konkurrenterna.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se