Simon Jansson hjälte för Västerås

Sänkte Sandviken med ett mål i sudden

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHANNA LUNDBERG, BILDBYRÅN

Simon Jansson tog på sig hjälterollen när Västerås vann den första SM-kvartsfinalen mot Sandviken.

I sudden death tryckte han in målet som gav 2–1.

– Det var jävligt skönt, säger 26-åringen till Sportbladet.

När spelarna lämnat isen stod ett antal tillresta VSK-supportrar kvar på läktaren i Göransson arena.

De skrek, och de skrek ett namn:

”SIMON JANSSON, SIMON JANSSON, SIMON JANSSON...”

– Det var en bra känsla, kan man säga. Det var trevligt att så många VSK-supportrar var på plats. De är vår tolfte spelare, säger matchhjälten.

Det dröjde, men i slutet av den första sudden death-halvleken lyckades 26-åringen, framspelad av Jacob Bucht, överlista Saik-målvakten Joel Othén.

– Jag ser att Jacob får bollen på offensiv planhalva och avancerar in i straffområdet. Jag lägger mig bredvid honom, till vänster, får bollen och lägger in den ur snäv vinkel i bortre krysset. Ja, bollen satt med någon millimeter. Det var ett skönt mål. Kul att få avgöra för en gångs skull, säger Simon Jansson.

Fördel Västerås

Målet betydde 2–1 och plötsligt är det fördel Västerås i kampen om en plats i semifinalen. Storlagen, som båda underpresterade i grundserien, spelade oerhört disciplinerat och hade varsin storspelande målvakt i Joel Othén och Andreas Bergwall.

Det är förklaringen till varför det inte gjordes ett enda spelmål under ordinarie speltid. Västerås tog ledningen genom Patrik Sjöström, som dundrade in en straff. Erik Pettersson kvitterade på hörna.

Nästa match spelas på söndag, i ABB Arena.

– Nu har vi fått ett bra läge. Vår säsong börjar nu, i slutspelet. Det är nu vi ska vara som bäst och vi har visat att vi är på gång, säger Simon Jansson.

Publicerad: