Calle Halfvarsson gör nysatsning med cykeltränaren Mattias Reck

Av: Petra Thorén

Publicerad:

Calle Halfvarsson gör en nysatsning.

Skidåkaren siktar på femmilen i VM och hämtar tränarhjälp från cykelsporten.

– Calle är lite som Peter Sagan. Otroligt stark med en bra finish och det hoppas vi kunna utveckla lite mer, säger tränaren Mattias Reck.

Calle Halfvarsson, som har haft en tung säsong med flera sjukdomsperioder, tar sats igen. Nu med inspiration från cykelvärlden.

I en satsning mot femmilen i VM i Oberstdorf nästa säsong inleder skidåkaren ett nytt samarbete. I ett pressmeddelande berättar han om de helt färska initiativet att lägga upp sin träningsplan med den framgångsrika cykeltränaren Mattias Reck, som är tränare i World Tour-laget Trek-Segafredo, något som tidningen Expressen rapporterade om tidigare under fredagen.

– Han ska in och komma med lite nya idéer till min träning, säger Calle Halfvarsson.

”Ska vara ödmjuk”

Mattias Reck är kunnig inom konditionsidrott och har varit involverad i långloppsåkaren Max Novak. Han berättar i ett klipp tillsammans med Calle Halfvarsson om sina tankar.

– Man ska vara ganska ödmjuk. Det finns en anledning till att det finns en viss praxis och det är för att det funkar, säger han och fortsätter:

– Men jag har idéer och har bollat dem med Mattias Nilsson, som tränat Calle innan, och ser att vi kan komma vidare.

Jämförs med stjärncyklist

Mattias Reck har noterat liknelser med de bästa cyklisterna hos Calle Halfvarsson och pekar på stjärncyklisten Peter Sagan från Slovakien.

– Ser man på Calle påminner han lite om de åkare jag har att göra med inom cykeln. En åkare som har en bra finish. Han är som Peter Sagan, otroligt starkt med en bra finish, säger Mattias Reck och påpekar:

– När jag fick frågan från Calle behöver jag inte tänka speciellt länge.

Satsningen innebär att Calle Halfvarsson riktar in sig mot den längsta distansen på VM nästa år, 50 km.

– Nytt för i år är att jag kommer att satsa mot femmilen. Det är det som blir skillnaden. Därför blir det väldigt intressant med Reck från cyklingen, säger Calle Halfvarsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE