Lugi tog över förstaplatsen i Lund

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-04

”Helt underbart – nu är vi storebror igen”

MÅLVRÅL Lugis Anders Hallberg skriker ut sin glädje efter derbysegern mot H43.

LUND. Sekunder kvar, H 43 i anfall byter målvakt till en sjunde utespelare för att kvittera – då stjäl Anders Hallberg bollen och skjuter 26-24 i tomt mål.

– Helt underbart. Nu är vi storebror igen, säger Lugistjärnan.

H 43 med tre raka segrar inför derbyt var helt överlägset tack vare sitt offensiva försvarsspel i första halvlek.

I den andra punktade Hallberg bort H 43-skytten Zoran Roganovic. Kim Ekdahl du Rietz tog sats och rusade rakt igenom det utgrupperade motståndarförsvaret och Oscar Jensen storspelade i mål.

– Oscar var grym. I första halvlek slarvade vi för mycket, men det måste ha varit en publikmatch, säger Hallberg.

Kritiserade domarna

Storpubliken både njöt och tjöt om vart annat. Domarna Mattias Jansson och Christian Sandblom kritiserades av båda lagens supportrar. Mest av Lugis som fick se lagets bästa målskyttar Kim Ekdahl du Rietz och Hampus Jildenbäck skickas upp på läktaren i slutminuterna.

Sävehofs storseger över Hammarby håller åtminstone toppstriden levande.

Skövde fortsätter att överraska negativt. 0–6 på sex minuter och sen kunde man aldrig komma ikapp Redbergslid.

Fast Skövde startade inte särskilt bra förra säsongen heller.