Wibergs svar efter attacken: ”Var befogade frågor”

VM i Åre 2019: Legendarens svar efter uppmärksammade intervjun i SVT

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Svt.se/sport

ÅRE. Alpinchefen Tommy Eliasson Winter surnade till på Pernilla Wiberg i SVT:s studio. 

Legendaren har svårt att förstå reaktionen. 

– Jag tyckte bara att det var konstigt att han blev så uppjagad av en enkel fråga, säger Wiberg.

I sitt VM-magasin diskuterade SVT Sveriges fartsatsning. Då blev det irriterat i studion när Pernilla Wiberg ställde en fråga till alpinchefen Tommy Eliasson Winter. 

– Har ni några verktyg för att kunna se vilka ungdomar som verkligen älskar fart? För det måste man göra för att bli duktig i fart, undrade Wiberg.

– Pernilla, hur tänker du att man ska kunna se om ungdomar älskar fart? Det är en världsfrånvänd fråga. Det är helt orimligt, svarade Eliasson Winter.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

När Sportbladet pratade med Eliasson Winter efter sändningen var han fortfarande irriterad och kritiserade hela intervjun. 

– Jag tycker att det är för dåligt. Det är oförberedda och helt substanslösa frågor. Jag vet inte riktigt vad jag ska svara?, sa han och fortsatte: 

– Hela intervjun går ut på att sätta dit oss.

”Var befogade frågor”

Pernilla Wiberg själv blev förvånad av reaktionen. 

– Jag tyckte bara att det var lite konstigt att han blev så uppjagad av en enkel fråga, men jag vet inte varför. Det var en överreaktion kanske. Vi hann inte prata efteråt eftersom jag satt kvar i sändning, säger hon. 

Experten blir också förvånad när hon får höra att Eliasson Winter tycker att intervjun gick ut på att sätta dit förbundet.

– Det får stå för honom, men att han kände det så är tråkigt. Här var det en diskussion om fartåkning och siffrorna talar för sig själva. På herrsidan har de ju nästan inte tagit några poäng i världscupen de senaste fem åren. Damsidan är ju bättre med Lisa Hörnblad som är lite på g, säger Wiberg och fortsätter: 

– Var det kritiska frågor? Det var väl egentligen bara fakta. Enligt mig var det befogade frågor. Ska du bli fartåkare måste du verkligen älska fart annars är det farligt när du åker. 

LÄS MER: VM i Åre 2019 – allt om alpina mästerskapet

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Alpina världscupen – guide med alla tävlingar

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN