Jonsson bäste svensk i Oberhof

Publicerad 2014-01-03

De främsta svenska skidskytteherrarna står över helgens världscuptävlingar i tyska Oberhof – och de som är på plats imponerade inte i fredagens sprint.

Magnus Jonsson var bäste svensk på 16:e plats, efter två bom i det liggande skyttet. Christoffer Eriksson blev 55:a, Ted Armgren 71:a och Peppe Femling 92:a av 95 åkare.

I toppen såg det ut som vanligt. Emil Hegle Svendsen, Norge, vann med fyra tiondelar före landsmannen Ole Einar Björndalen. Världscupledaren Martin Fourcade blev trea.

I damernas sprint blev Anna-Karin Strömstedt bästa svenska på 31:a plats, över två minuter efter segraren Darja Domratjeva från Vitryssland.

Skidskytten Fredrik Lindström väljer att stå över de två första dagarnas världscuptävlingar i Oberhof.

– Jag stannar hemma och tränar lite längre och satsar på ett bra lopp i söndagens masstart, säger han till TT.

Landslagskompisarna Carl Johan Bergman och Björn Ferry väljer att stå över Tysklandsresan för att försöka toppa formen inför OS i Sotji. Fredrik Lindström, bäste svensk i världscupen så här långt med en tiondeplats, väljer en mellanväg. Han stod över fredagens sprint och är följaktligen inte heller med i lördagens jaktstart, men tävlar på söndag.

– Grundplanen var att stå över allting för att få en längre träningsperiod inför OS. Men nu har jag fått en så pass bra start i världscupen att jag bestämt mig för att åka söndagens masstart.

Förhoppningen är att få till en plats bland de 15 bästa och därmed skaffa sig ett ännu bättre läge att säkra en plats i samtliga individuella OS-lopp i februari.

– Att stå över alla tre lopp i Oberhof hade kostat lite väl många poäng och fått mig att bli lite stressad.

Formen är god och julfirandet har så här långt förflutit utan förkylningar.

– Jag ringde runt lite före jul och kollade sjukläget med släkt och vänner. Man vill ju undvika att fira jul med de snorigaste människorna. Men alla har mått bra.