Nykomlingens succé – klara för SSL utan att ha förlorat en match

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:

Det blev bara en säsong i Allsvenskan.

Efter att ha gått obesegrade hela säsongen är Nacka Wallenstam klara för SSL – som nykomlingar.

– Det är makalöst bra, säger forwarden Emelie Lindström.

Totalt blev det 26 matcher utan förlust. Efter att ha vunnit allsvenskan östra övertygande besegrade Nacka Wallenstam Sundsvall i två raka matcher i play off 1 för att sedan göra detsamma mot Falun i kvalfinalen.

– Det känns väldigt bra. Det var otroligt skönt att vinna. Jag unnar verkligen laget det här, säger Emelie Lindström som gjorde comeback på elitnivå i slutet av november.

Laget tappade endast poäng i tre matcher. Två slutade oavgjort och en vann de efter förlängning.

– Det säger ganska mycket. Att gå igenom en hel serie och ett kval utan att förlora en enda match. Då är man värd att gå upp i SSL, säger Emelie Lindström.

Forwarden är den bäste poängplockaren genom tiderna i både SSL och i det svenska landslaget och avslutade elitkarriären som 28-åring 2015, men har sedan dess spelat med Råsunda i division 1.

1 av 3 | Foto: Peter Selemark

”Något jag kommer minnas”

Men i slutet av november kom bomben. Nacka Wallenstam meddelade på sin hemsida att de värvat den tidigare landslagsstjärnan som blev utsedd till världens bästa spelare tre år i rad, 2011–2013.

– Det är ett väldigt fint gäng. Vi har verkligen gjort det här tillsammans. Det har varit en jätterolig säsong, säger hon.

Totalt blev det 21 (9 mål och 12 assist) poäng på 11 matcher i allsvenskan östra. Men nu är det slut igen. Emelie Lindström återvänder efter uppflyttningen till Råsunda i division 1 där hon har flera nära vänner och tidigare lagkamrater som spelar.

– Jag har ingen intention att spela i SSL. Jag har två små barn och det blir lite mycket att åka runt i Sverige varje helg, säger hon.

– Men det här var superkul. Jag kanske inte kan jämföra med de guld jag har vunnit, men det är något jag kommer minnas och som kommer ligga varmt om hjärtat.

Publicerad:

LÄS VIDARE