Motorsport

Han blir Verstappens kollega 2019

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Lewis Hamilton har erbjudits en drömlön av Mercedes.

Nu är även näste toppförare klar.

Daniel Ricciardo stannar hos Red Bull.

I går kom uppgifterna om att Mercedes har gjort klart ett nytt kontrakt med Lewis Hamilton. Enligt The Independent ska den fyrfaldige världsmästaren få 900 miljoner kronor för ytterligare två säsonger.

Nu verkar även nästa stjärna klar för F1 2019. Enligt Motorsporttotal har Daniel Ricciardo träffat Red Bulls motorkonsulent Helmut Marko och parterna är näst intill överens om ett nytt avtal.

– Det närmar sig, även om det inte är klart än. Det kommer, snart, säger Ricciardo med ett leende när han står på scenen i samband med ett PR-event i Graz.

– Den tidpunkten är inte långt borta.

Även Marko svarar positivt på frågan om Red Bulls framtida förare:

– Det är bara detaljer kvar, säger motorsportkonsulenten i under ett pressmöte.

Ricciardo klar för Red Bull 2019?

Mercedes, Ferrari och Red Bull är de enda tre teamen som vunnit F1-lopp sedan det nya reglementet infördes 2014 - och det ska användas i ytterligare två säsonger. Ricciardo har vunnit två F1-lopp i år, men han har inget strålande förhandlingsläge. Mercedes stallchef Toto Wolff har klargjort att teamet vill arbeta vidare med Lewis Hamilton och Valtteri Bottas. Ferrari har imponerats av sin juniorförare Charles Leclerc, som i år kör för Sauber, och mycket tyder på att han blir teamkollega till Sebastian Vettel nästa säsong.

– Jag vet att Daniel inte har fått någon förfrågan från Ferrari, berättar Marko för Motorsporttotal.

– Nu är han i den situationen att han inte har några andra alternativ än att stanna. Han hade antagligen trott att hans situation skulle se annorlunda ut.

Leclerc till Ferrari - bara en plats kvar i toppen

Det gör att det bara finns en förarplats kvar i något av toppteamen - och det är den plats som Ricciardo redan har hos Red Bull.

Nico Hülkenberg har kontrakt med Renault, teamet vill även behålla Carlos Sainz. Det gör att McLaren är det enda av de större teamen som har en vakant förarplats, men sett till resultaten de senaste säsongerna är det inte någon bra plats för en förare som drömmer om en VM-titel.

Nästa F1-lopp avgörs i Österrike på söndag.

Stor guide inför Österrike GP - i F1-bloggen

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Drömlön för Lewis Hamilton

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Daniel Ricciardo

Helmut Marko

Red Bull Racing F1

Mercedes