Den första halvleken sänkte Sverige.

Trots upphämtningen i andra blev det en tung förlust i VM-kvalet mot Ukraina.

– Vi kämpar tillbaka bra, men det håller inte, säger Chris Czerapowicz.

Sverige tvingades klara sig utan skadade superskytten Marcus Eriksson i VM-kvalet. Men Ludvig Håkanson och Chris Czerapowicz gjorde comeback efter att ha missat sommarens förkval.

Sverige började bra mot Ukraina och hade 22-25 efter den första perioden. Men i den andra läckte försvaret samtidigt som anfallet blev stillastående och bortalaget kunde gå ifrån till 53-34 i paus.
– De blev mycket mer aggressiva i andra perioden och började sätta utifrån och vi blev för stillastående, sa Håkanson i paus till TV10.

Sverige kom tillbaka i tredje, men ett mer fysiskt Ukraina drog ifrån igen och ledde som mest med 22 poäng. Inför sista var ställningen 53-69.

Czerapowicz stekhet

Men Sverige hade inte gett upp. Czerapowicz var stekhet och tog Sverige tillbaka i matchen med flera treor och 26 poäng. När även Håkanson drog i två raka var underläget 71-82.

Sverige krympte avståndet till sex poäng med fem sekunder kvar, men avståndet var för stort.

Ukraina vann till slut med 84-76 och Sverige får ladda om till bortamötet mot Lettland på söndag.

– Det handlar om första halvlek. Vi startar passivt, vi rör inte bollen, spelar inte som ett lag, tar dåliga avslut som leder till snabba enkla poäng för dem, säger Czerapowicz till TV10 och fortsätter:

– Jag menar 53 poäng i halvtid, det går inte att vinna en match då. Vi kämpar tillbaka jättebra i andra halvlek, men det håller inte.