Dzsudzsak sänkte Tjeckien

Publicerad 2012-06-01

Balazs Dzsudzsak ger Tjeckien huvudbry inför EM.

Ungraren satte en frispark och spelade fram till segermålet när tjeckerna föll i sitt genrep med 1–2 hemma i Prag.

Efter segern mot Israel ville Tjeckien stärka sitt självförtroende ytterligare hemma mot Ungern under fredagskvällen.

Balazs Dzsudzsak utnyttjade tidigt ett misstag av Peter Cech och sköt 1–0 i den sjunde minuten. Chelseamålvakten var i full färd med att ställa upp muren när Dzsudzsak påpassligt slog in frisparken i det öppna målet.

Milan Baros föll sedan lätt varpå Michal Kadlec kunde kvittera på straff i den 24:e matchminuten.

Men med bara två minuter kvar var det dags för Dzsudzsak igen. Dynamo Moskvas kvicke ytter spelade fram Adam Gyurcso till 2–1.

Matchen var Tjeckiens sista test inför EM där premiärmotståndaren Ryssland väntar på mästerskapets första dag den 8 juni.