Ronaldo gjorde sitt 300:e mål i Real

Publicerad 2015-04-09

Han varnades för filming när han ville ha straff.

Men vad gjorde det?

Cristiano Ronaldo fick ändå göra sitt historiska mål – och är nu uppe i 300 fullträffar i Real Madrid.

Barcelona vann med 4–0 tidigare under onsdagskvällen och det var upp till Real Madrid att svara. Det gjorde "Marängerna".

Vem som var i huvudrollen?

Gissa.

Förstod ingenting

Real gjorde ingen bra första halvlek borta mot Rayo Vallecano, men när Cristiano Ronaldo gick omkull i straffområdet såg det ut som att ledningsmålet skulle komma.

Problemet – det blev inte straff.

Istället varnades portugisen, som inte förstod någonting. Och på reprisbilderna såg domslutet minst sagt tveksamt ut.

Men Ronaldo skulle få sin revansch.

Drygt tjugo minuter från slutet satte han fram pannan på ett inlägg och blev så äntligen målskytt. Med ett mål som gör honom historisk, på nytt.

Raul är bäst

30-åringen har spelat 288 tävlingsmatcher för Real Madrid sedan han värvades från Manchester United 2009. På dem har han nu gjort totalt 300 mål, varav 214 i La Liga.

Med det är han blott tredje spelare i klubbens historia att passera den gränsen. Det har tidigare bara legendarerna Raul och Alfredo Di Stefano gjort.

Sedan assisterade han James Rodriguez till 2–0.

Resultatet innebär att Real Madrid är fortsatt fyra poäng bakom Barça i tabelltoppen. Härnäst väntar Eibar – där Ronaldo, James Rodriguez och Toni Kroos är avstängda.