Två mål av Guidetti

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2016-01-16

John Guidetti fick chansen från start för Celta Vigo.

Han tackade för förtroendet. Rejält.

Svensken gjorde 1-0 efter 35 minuter och lobbade iskallt in 2-0 fem minuter senare när Celta 4-3-besegrade bottenlaget Levante.

Med en skadad Nolito utanför laget fick John Guidetti spela på topp i Eduardo Berizzos uppställning mot La Ligas jumbolag Levante.

Efter en dryg halvtimme luckrade hemmalaget, som har tre raka förluster bakom sig i ligan, upp Levanteförsvaret rejält.

Enkel bredsida

Ett snabbt väggspel på högerkanten avslutades med att Iago Aspas vackert hittade Guidetti som backat bort från bevakningen nära målet.

Svensken styrde in sitt första mål för matchen och sitt andra La Ligamål totalt med en enkel bredsida.

Guidettis 2-0 i 40:e minuten, fem minuter senare, var ett desto större konstverk.

Frispelad av dansken Daniel Wass lobbade svensken kyligt bollen över utrusande Levantemålvakten Diego Marino.

Iago Aspas tryckte in 3-0 i 57:e minuten och därmed framstod matchen som avgjord. Guidetti, som spelmässigt hittade rätt inte bara med målen utan även med passningar, fick ge upp jakten på ett hattrick när han sparades av Berizzo och byttes ut efter 62 minuter.

Stående ovation

Hemmapubliken på Estadio de Balaídos i Vigo hyllade svensken med en stående ovation för de två målen och tv-producenten zoomade in John Guidettis flickvän Sanna Dahlström på läktaren.

Strax efter Guidetti lämnat planen bytte matchen ansikte helt. På kort tid reducrade Levante till 1-3 (63) och 2-3 (65).

I en galen fortsättning av den andra halvleken, utan vare sig Guidetti eller försvarsspel på planen, verkade Celta ha avgjort på nytt när Fabian Orellana gjorde 4-2 i 84:e minuten.

Men José Luis Morales 3-4-reducering för Levante (89) gjorde slutminuterna extra nervösa för John Guidetti på bänken innan domaren Carlos Del Cerro blåste av och tre poäng för Celta Vigo var ett faktum.

Starkt formbesked

Lördagens två mål av den svenske anfallaren gör att Guidetti svarat för fem mål i de fyra senaste matcherna där tre av dem kommit i Copa del Rey.

Ett formbesked av John Guidetti och välkomna nyheter för förbundskaptenen Erik Hamrén som har ont om formstarka anfallare inför sommarens EM-slutspel.