Talangen bakom Frölundas vändning mot Växjö

Publicerad 2018-08-08

Frölunda vände och vann mot svenska mästarna Växjö i träningsmatchen i Varberg.

Underläge 3–0 mot de regerande mästarna i säsongens första träningsmatch.

Då klev talangen Oliwer Fjellström in i handlingarna, gjorde tre mål och såg till att Frölunda vände matchen till 5–3.

– Jag försöker åka mycket skridskor och vara en jobbig jävel, säger matchhjälten till Cmore.

De regerande mästarna Växjö Lakers dikterade villkoren i Varbergs ishall när man ställdes mot Frölunda i säsongens första träningsmatch.

Nyförvärv Austin Ortega presenterade sig direkt för Lakers-fansen när han först satte 1–0 efter fyra minuter och sedan spelade fram Erik Josefsson till 2–0 i den andra perioden.

Frölunda såg ringrostigt ut och Linus Fröberg hann även göra 3–0 innan göteborgarna vaknade.

Fyra mål på tolv minuter

Och det var mycket tack vare talangen Oliwer Fjellström som man vaknade.

Talangen Oliwer Fjellström slog in 3–1 efter en retur från Viktor Andrén i slutskedet av den andra perioden.

Simon Hjalmarsson styrde in 3–2 i inledningen av tredje och bara 51 sekunder senare kvitterade Frölunda tillställningen efter Fjellströms andra mål för dagen.

Frölunda var dock inte klara där. Ponthus Westerholm fullbordade Frölundas vändning med fjärde målet på tolv minuter.

I slutminuterna kunde Fjellström sätta dit sitt tredje mål för dagen när han skickade in pucken i tom kasse till 5–3.

”Försöker vara en jobbig jävel”

Fjellström var av förståeliga skäl nöjd efter matchen.

– Det är skönt att göra första matchen och att öppna med en vinst. Det studsade med mig i dag så det var skönt, säger Fjellström till Cmore och fortsätter.

– Jag försöker åka mycket skridskor och vara en jobbig jävel liksom, det är det jag försöker göra.

19-åringen fick testa på spel med A-laget redan för två säsonger sedan. I fjol var han ombytt under 17 matcher men det är i år han satsar på att slå sig in i laget på riktigt.

– Det är nu jag verkligen ska försöka slå mig in i laget och visa att jag ska vara där.