Skadade Nielsen stryks ur VM-truppen

Av: Oscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Sverige står inför ett ödesmöte med Danmark.

Men de blåguIa tvingas klara sig utan linjejätten Jesper Nielsen som nu stryks ur truppen efter en ljumskskada.

Mittnian Jesper Konradsson skrivs in som ersättare.

Jesper Nielsen har missat de tre senaste matcherna i VM. Nu meddelar handbollsförbundet att mittsexan stryks ur den blågula truppen inför morgondagens rysare mot Danmark, där en en semifinal-plats står på spel.

– Jag och vårt medicinska team har gjort vad vi kunnat för att jag skulle komma tillbaka i spel, men tyvärr har vi insett att det inte kommer att bli så bra att jag kan spela den här veckan, säger den ljumskskadade Nielsen till förbundet.

”Ska göra allt för att ta oss till semifinal”

Ingen ny linjespelare kommer att kallas in, då Fredric Pettersson skrevs in i truppen förra veckan. Det blir istället mittnian Jesper Konradsson som kallas in.

24-årige Konradsson, till vardags i danska Skjern, har anslutit till truppen under dagen och kommer att träna med laget under eftermiddagen.

– Det var inget att tveka på när Kristján Andrésson ringde och jag hade bara 25 minuter i bilen hit. Det ska bli kul att kliva in i VM och får jag chansen kommer jag att göra allt för att vi ska ta oss till semifinal, säger Konradsson.

I förbundets pressmeddelande förklarar den svenske förbundskaptenen Kristján Andrésson beslutet att inte kalla in en ny mittsexa:

– Bakåt känner vi oss trygga och därför har vi valt att kalla in Jesper Konradsson för att ge oss fler alternativ i anfallsspelet om det skulle behövas.

Publicerad:

LÄS VIDARE