Bajen-spelarna rasande på domaren

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-08-09

Missade frispark men dömde straff – Norrköping ett steg närmare allsvenskan

I den 13:e minuten blev Norrköping tilldömda en straff efter att Shptetim Hasani blivit nedriven i Hammarbys straffområde.

Mycket riktigt dömd straff – men domaren hade bara sekunder tidigare friat en situation där Hammarby tyckte att de skulle ha frispark.

– Tufft beslut av Ekberg (Andreas, domaren), säger TV4 Sports expert Anders Andersson.

Det blev bara ett mål i matchen mellan serieledande Norrköping och Hammarby på måndagskvällen.

Ett mål som gjorde Hammarbyspelarna riktigt upprörda.

I den 13:e minuten kom Shptetim Hasani rusandes i Hammarbys straffområde. I farten rev han ner Simon Helg och Bajen-spelarna och fansen ropade på frispark.

”Det är 50/50”

Men domare Anderas Ekberg friade för att sekunderna senare blåsa straff till Norrköping. Hasani hade nämligen blivit fälld av Sabastian Bojassén.

Flera Hammarbyspelare var framme och klagade hos domaren på grund av den missade frisparkssituationen men det var dömt straff och Hasani kunde sätta bollen säkert.

– Det är en 50/50-duell och helt rätt av domaren att fria även om det är ett modigt beslut, säger TV4 Sport-experten Anders Andersson.

På väg mot allsvenskan

Men Norrköpings-segern var rättvis. Efter den första halvleken kunde det ha stått både 2–0 och 3–0 efter flera vassa chanser från bland andra lagkapten Daniel Bamberg.

Men resultatet blev som sagt 1–0 till Norrköping, som fortsätter att dominera i toppen av superettan och nu är ytterligare ett steg närmare allsvenskan. I toppen hakade även Gif Sundsvall på efter att ha vänt matchen mot Väsby från 1–2-underläge till 3–2-vinst.