Linus Hallenius hade svårt att ta en plats i Hammarby i fjol.

Men i år är han ordinarie, och visar varför.

I dag blev han matchvinnare mot Assyriska.

– Det kändes rätt snyggt, säger han om sitt 1–0-mål.

Linus Hallenius värvades under förra sommaren från GIF Sundsvall till Hammarby. 21-åringen hade dock svårt att etablera sig i laget och fick endast spela fyra matcher från start och gjorde inte ett enda mål.

Men i år har han varit given i Hammarbys anfall. Varför? Det är bara att titta på statistiken.

Fyra mål på fyra matcher

I säsongens fyra första matcher gjorde han mål i tre, och hade nätat fyra gånger.

När laget i dag mötte Assyriska i säsongens första 08-derby spelade han naturligtvis från start. Men det såg länge ut som att han, och hela Hammarby, skulle lämna Södertälje mållösa.

Gästerna spelade väldigt defensivt och lät Assyriska föra spelet. Hemmalaget hade dock svårt att skapa riktigt heta chanser, men skulle kanske haft en straff efter 63 minuter då en liggande Isak Dahlin i straffområdet fick bollen på armen.

Hamlin friade

Men domaren Johan Hamlin valde att fria, och matchen såg ut att bli mållös.

Men så blev det inte. Efter 75 minuter fick Hallenius bollen på högerkanten, avancerade, klev in i straffområdet och avlossade ett läckert och stenhårt vänsterskott mot krysset, helt otagbart för Magnus Bahne i Assyriskas mål.

– Det kändes rätt snyggt, jag har inte sett det själv än men det var ju lite solo i alla fall, säger han, och fortsätter:

– Jag fintade bort en spelare och satte dit den. Jag får kolla på det när jag kommer hem.

Efter målet fortsatte Assyrska att föra spelet, men förutom några distansskott var det aldrig riktigt nära att bli något mål.

Hallenius leder skytteligan

Istället avgjorde Castro-Tello med ett skott från straffområdets vänstra hörn, och en dryg minut senare gjorde Simon Helg 3–0 på en snabb kontring.

I samband med 2–0-målet föll Hallenius ihop på vänsterkanten med en känning i låret.

– Jag vet inte riktigt vad det är, det kändes som det drog till. Nu är jag ju avstängd så det kanske är bra att jag får vila, säger Halenius som alltså är avstängd mot Brage på fredag efter sin tredje varning för säsongen.

Hammarby går i och med segern upp i serieledning, och Hallenius utökade sin skytteligaledning.