Publicerad 2018-02-10

Cristiano Ronaldo stod för ett hattrick när Real Madrid visade klass under lördagen.

Seger mot Real Sociedad med 5–2 – nu väntar PSG i CL-åttondel nästa vecka.

Real Madrid inledde målskyttet omgående på Santiago Bernabeu i ligamötet med Real Sociedad under lördagskvällen.

Cristiano Ronaldo utförde sina sedvanliga finter på vänsterkanten, slog ett inlägg mot boxen som snyggt nickades i mål av Lucas Vázquez.

Tiden hade då bara tickat upp till 47 sekunder.

Kroos med drömmål

Ronaldo själv skulle sedan komma att utöka ledningen efter dryga halvtimmen. Ett snett-inåt-bakåt inlägg från Marcelo hittade en helt ren portugis i straffområdet som enkelt kunde göra sitt nionde ligamål för säsongen.

”Los Blancos” var därefter nära 3–0 två gånger om inom loppet av någon minut. Först Karim Benzema i ett jätteläge, därefter Ronaldo med en solklar stolpträff.

Men 3–0 - det skulle komma.

I 34:e minuten bredsidade Toni Kroos retfult enkelt - och väldigt snyggt - in bollen i nättaket bakom Sociedad-keepern Gerónimo Rulli.

Tre minuter senare gjorde Ronaldo även sitt andra mål för kvällen när han nickade in 4–0 vid ena stolpen.

Under den andra halvleken fortsatte Real att styra matchen, men inte med samma tempo och intensitet som i första.

Juanmi var nära att reducera i 52:a minuten, men hans nick tog i utsidan av stolpen. Tjugo minuter senare var dock lagkamraten Jon Bautista mer lyckosam när han fri med Keylor Navas satte 4–1.

Ronaldo hattrickhjälte - nu väntar PSG

Men mannen på allas läppar den här kvällen var någon annan.

För med tio minuter kvar fullbordade Ronaldo sitt hattrick när han tryckte in returen på inbytte Gareth Bales skott.

Tidigare Real-spelaren Asier Illarramendi putsade sedan till siffrorna till 5–2, vilket blev slutresultatet.

I och med segern kliver Real Madrid upp på tredjeplats i La Liga, 16 poäng bakom serieledarna Barcelona.

Härnäst för huvudstadslaget väntar Paris Saint Germain hemma på Santiago Bernabeu i Champions Leagues åttondelsfinal nu på onsdag.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se