Svenske anfallaren fick speltid igen

Mästarna Barcelona ligaavslutade mot Real Sociedad.

Resultatet – trista 0–0.

Roligare – Henrik Larssons 45 minuter på planen.

Mästarna hyllade. När Barcelona sprang in för ligaavslutningen mot Real Sociedad applåderade motståndarna artigt. Svenske stjärnanfallaren Henrik Larsson – som håller på att spela sig i form igen efter den svåra knäskadan i november i fjol – byttes in i halvtid.

Redan klara ligamästarna Barcelona applåderades artigt före avspark av Real Sociedad-spelarna och gick sedan ut och spelade av ligaavslutningen.

0–0 läggs snabbt åt handlingarna för Barca-fansen, men i Sverige var matchen trots allt högintressant.

Svenske superanfallaren Henrik Larsson håller på att kämpa sig tillbaka från sin svåra knäskada och fick för andra matchen i rad speltid av tränaren Frank Rijkaard.

I den andra halvleken byttes Henrik Larsson in istället för Silvio Sylvinho och fick 45 minuter på planen.

– Det kommer att ta tid innan Henke är den gamla Henke igen. Det är mycket som ska stämma för att man ska ta sig tillbaka hela vägen. Jag är inte heller så säker på att han litar fullt ut på benet, som han säger att han gör utåt, säger TV 4-experten Billy Ohlsson.

Mot slutet av matchen fanns Henke med i ett farligt Barca-anfall där skytteligaledaren Samuel Eto'o sökte skott till sitt 25:e mål för spelåret i stället för att släppa ut bollen mot vänster där Henke fanns i ett öppet läge.

Barcelona – som kom till spel utan Ronaldinho (avstängd), Deco, Xavi, van Bronchorst och Belletti - slutade säsongen på 84 poäng.

I morgon reser Larsson till Skottland för att spela i en uppvisningsmatch för sin gamla klubb Celtic, där lagkaptenen Jackie McNamara avtackas.

Den 10 juni räknar anfallaren med att åka på en veckas turné med Barcelona till Japan.