Zlatan lyfts till skyarna i fransk press

Zlatan Ibrahimovic slog till med fyra mål i 9–0-krossen av Troyes.

I dag hyllas Zlatan enormt i fransk press.

Vi kan bara applådera honom för hans ofattbara insats”, skriver Maxifoot.

Det var dåligt med spänning när PSG säkrade ligasegern rekordtidigt i Troyes tack vare en 9-0-seger. Med åtta omgångar kvar har man nu ett ointagligt försprång på 25 poäng på tabelltvåan Monaco.

Efter tre mål på matchens första 20 minuter av Edinson Cavani, Javier Pastore och Adrien Rabiot, var spänningen död och begraven. I andra halvlek startade Zlatan Ibrahimovics egen show.

I andra halvleks första minut satte han 4–0 från utanför straffområdet, sju minuter senare slog han in sitt 100:e mål i klubbens tröja på volley och i 56:e minuten var hans hattrick ett faktum, när han gjorde 6–0. Strax före full tid ordnade han också eftermiddagens fjärde mål som betydde hela 9–0 för PSG, klubbens största seger på de senaste 15 åren och Zlatans 27:e mål på 24 ligamatcher.

”Oförglömlig match”

I dag hyllas svensken i fransk press med skyhöga betyg.

Frankrikes största sporttidning l’Equipe ger Zlatan en nia i betyg på sin tiogradiga skala med motiveringen:

”Svensken var ostoppbar. Backlinjen visste inte vad de skulle göra. Det här var en oförglömlig match”.

Onze Mondial spar inte på krutet när de ger svensken maxbetyget, tio av tio, med motiveringen:

”Svensken var som alltid väldigt mån om att hitta nätet. Bjöd på en individuell show och ett hattrick över tio minuter där varje mål var snyggare än det andra”.

Maxbetyg

Även Maxifoot delar ut maxbetyget, en tia, med motiveringen:

”Full pott för Ibrahimovic! Även om vi kan beskylla honom för att ha varit lite för självisk i första halvlek kan vi bara applådera honom för hans ofattbara insats. Till och med Troyes-publiken applåderade Zlatan!”.

Franska Goal maxar också sitt Zlatan-betyg, med fem av fem möjliga stjärnor.