Instruerade stjärnan – när favoriterna föll

Publicerad 2015-05-09

Eufori i Sunderland som kan rädda kontraktet

Leighton Baines letade tips överallt – men ingenting hjälpte Everton hemma mot Sunderland.

Efter två osannolikt lyckosamma mål tog istället gästerna en minst sagt livsviktig seger.

Innan mötet med Everton låg Sunderland på nedflyttningsplats i Premier League och var piskat att ta poäng. 90 minuter senare hade de på ett osannolikt sätt plockat hem alla tre pinnarna mot formstarka Everton.

Danny Graham lyckades något turligt styra in 1-0 med klacken på ett distansskott i den första halvleken. Jermain Defoe var ännu mer lyckosam när Adam Johnsons skott styrdes, via en försvarare, på anfallaren och in i mål till 2-0.

– Vi har mycket självförtroende efter förra året. Vi har momentum nu så det är bara att fortsätta, säger Danny Graham.

Från 18:e till 14:e plats

Lyckan var enorm hos gästerna när de firade målet med bortafansen som vällde ner från läktaren i eufori. Inte undra på då segern innebär att Sunderland nu lyfter från 18:e till 14:e plats i den extremt jämna bottenstriden.

Med lyckan så tydligt emot sig kunde inte Everton göra annat än gratulera gästerna. Leighton Baines försökte i alla fall så gott han kunde under matchen och fångades på tv-bilderna inför en hörna till och med ta emot tips av en ung pojke på läktaren. Kanske smart då hemmalaget inte kunde utnyttja någon av sina 16 hörnor – att jämföras med Sunderlands enda.