Efter tabben – fick skön revansch

Uppdaterad 2015-12-07 | Publicerad 2015-12-05

Giroud firar.

Han var på väg att bli syndabock för Arsenal genom sitt självmål.

Istället fick Oliver Giroud revansch och hjälpte Arsenal till en 3-1-seger mot Sunderland.

Arsenal FC

Ett skadeskjutet Arsenal tog emot Sunderland på Emirates under lördagseftermiddagen.

Det började tungt för Londonlaget som var nära att hamna i underläge när Sunderland pressade på med flera kontringar i inledningen av första halvlek. Men Cech höll tätt och i den 33:e minuten assisterade Mesut Özil en framrusande Campbell som på ett tillslag skickade in 1-0 vid vänstra stolpen.

Toivonen inblandad i kvitteringen

Halvleken såg ut att sluta med en uddamålsledning för Arsenal. Men en onödig kapning av Laurent Koscielny ledde till frispark för Sunderland. M'Vila tog vara på läget och skickade in bollen i straffområdet. Ola Toivonen som fått förtroende från start hoppade över bollen och istället var det Giroud som snöpligt satte bollen i eget mål.

Revansch för Giroud

Sunderland stod upp bra även i den andra halvleken och en nickskarv från Ola Toivionen till Steven Fletcher var nära att leda till 1-2. Men i 63:e minuten skulle Oliver Giroud istället komma att revanscera sig. Fransmannen nickade in 2-1 efter framspelning av Aaron Ramsey. På tilläggstid var det sedan Ramsey själv som punkterade matchen fram till 3-1.

En viktig seger för Arsenal som klättrar till andraplats i ligatabellen.