Dundrade in 1-0 och 2-0 för Bajen mot BP

Hammarby bjöd på sambafotboll mot BP och vann med 4-0.

Roberto Carlo... förlåt...

Petter Andersson gjorde två kanonmål i första halvlek.

– Jag fick bra träff, säger Andersson.

Kanonen Här dundrar Petter Andersson in 1-0 för Bajen. Sex minuter senare slog han till igen när han gjorde 2-0.

Petter Andersson har haft en tung, tung tid i Bajen. I fjol gick han ljumskskadan och spelade bara nio matcher.

Under försäsongen skadade han båtbenet och när han väl frisknat till rasade magen ihop.

Inför derbyt mot AIK blev Andersson magsjuk och tvingades börja matchen på bänken.

Carlos-klass på målen

I dag gjorde han comeback i startelvan mot BP på Söderstadion – snudd på ett år sedan senaste allsvenska matchen från start.

Och som han gjorde det.

Efter en kvart petade Louay Chanko fram bollen till Petter Andersson som drog till från 25 meter.

Bollen skruvade sig upp i högerkrysset – BP:s målvakt Kristoffer Björklund var totalt chanslös på målet.

– Jag tog ett pet och skickade i väg den, säger Petter Andersson till PPV.

– Jag har varit borta i nästan ett år och det har varit tungt. Skönt att göra första målet på Söderstadion när jag varit borta så länge.

– En grym lättnad, säger Andersson.

”Jag gillar att komma i det läget”

Sex minuter senare drog han till igen från nästan exakt samma läge.

Andersson fick tag i bollen strax utanför BP:s straffområde och drog till. Träffen var perfekt och bollen skruvade sig in i högerhörnet.

Kristoffer Björklund var än en gång chanslös.

Skottet och målet höll Roberto Carlos-klass.

– Jag gillar att komma i det läget och hitta bottre. Det är lite av ett favoritläge, säger Andersson.

I andra halvlek ökade Bajen på med både 3-0 och 4-0. Christian Traoré nicklobbade in 3-0 på en fin chipp av Erkan Zengin och Paulinho tofflade in 4-0 med tio minuter kvar.

I och med segern seglade Hammarby upp i serieledning.

– Oerhört stabil insats, summerade tränaren Tony Gustavsson i PPV.