Brassens hälsning: ”Välkommen till klubben”

Här tangerar Klose målrekordet i VM.

Miroslav Klose behövde inte lång tid på planen – han slog till direkt.

Den 36-årige anfallaren tryckte in sitt 15:e mål i VM-historien.

– Man kommer ju in när laget hackar, säger tysken efter att ha tangerat rekordnoteringen.

Miroslav Klose fick inte spela en sekund i Tysklands öppningsmatch i VM då laget besegrade Portugal med 4-0. Mot Ghana behövde han inte många sekunder för att hitta nätet.

Klose inhopp skedde i den 69:e minuten – och i den 71:e spelminuten tryckte han in 2-2 mot Ghana. Den 36-årige anfallaren dök fram på en hörna och gjorde sitt 15:e VM-mål någonsin med sin första touch i matchen.

”Det var skönt”

Tysken har därmed tangerat Ronaldos målrekord.

– Man kommer ju in när laget hackar. Om laget leder så är det förstås enklare. När ett lag som Ghana kommer igång är det naturligtvis svårt, säger Klose.

– Det var skönt att jag lyckades hitta målet till sist.

Båda lagen jagade sedan tre poäng och skapade flera bra chanser, men det blev inga fler mål i matchen. Delad poäng mellan lagen betyder att Tyskland har fyra poäng i grupp G, och Ghana en.

Ronaldos hälsning

Den första halvleken var mållös, sedan small det rejält i andra.

Mario Götze gjorde 1-0 till Tyskland i den 51:e minuten. Andre Ayew kvitterade i den 53:e minuten och tio minuter senare gav Asamoah Gyan Ghana ledningen.

Men matchen slutade alltså 2-2 efter Kloses kvittering.

Ronaldo har hälsat till den tyske anfallaren via Twitter.

”Välkommen till klubben”, skriver brassen.

Ronaldo gjorde 15 mål för Brasilien på fyra VM. Han var med i truppen 1994 då brassarna vann, men spelade inte en enda match. 1998, 2002 och 2006 var Ronaldo en nyckelspelare.