Arsene Wenger: ”Vi gjorde stora misstag”

Drömfrisparken från Alexis Sanchez räckte inte.

Arsenal är ute ur ligacupen.

Nathaniel Clynes kanonskott tog Southampton vidare.

– Det är frustrerande, säger Arsene Wenger.

Tiden när Arsenal ställde upp med ett juniorlag i ligacupen är sedan länge över. Mot kvällens tuffa motståndare Southampton valde Arsene Wenger att starta med spelare som Alexis Sanchez, Tomas Rosicky, Jack Wilshere och Lukas Podolski. Dessutom kunde skadedrabbade Abou Diaby göra sina första minuter för säsongen.

Det började bra för Arsenal. I den 12:e minuten fick Alexis Sanchez ett utmärkt frisparksläge. Chilenaren tog sats – och skruvade från knappt 25 meter in bollen vackert i krysset.

Åtta minuter senare kvitterade Southampton. Tomas Rosicky fällde, ganska klumpigt, yttern Sadio Mané som fixade en straff åt sydkustlaget. Dusan Tadic dundrade enkelt in 1-1 förbi David Ospina.

Matchens stora delikatess

Fem minuter innan paus kom, om Alexis Sanchez får ursäkta, matchens stora delikatess. Högerbacken Nathaniel Clyne fångade upp en förlupen andraboll utanför straffområdet. Engelsmannen tryckte till och en trög Ospina i målet hann bara flaxa till när skottet stenhårt dök in i nät.

Arsene Wenger bytte in såväl Santi Cazorla som Alex Oxlade-Chamberlain i den andra halvleken, men Southampton kunde hålla undan till en 2-1-seger.

– Det är en besvikelse eftersom vi fick en bra start. Men vi gjorde stora misstag när vi hade bollen. Det är frustrerande, säger Arsene Wenger enligt Goal.

Ronald Koemans inför säsongen brandskattade manskap, som oväntat parkerar på en andraplats i Premier League, är därmed vidare i ligacupen på Arsenals bekostnad.

– Man måste ge beröm till Southampton. De är ett bra lag och de spelade väldigt bra i dag, säger Wenger och fortsätter:

– Jag kan inte klaga på vår attityd. Anledningen till att vi förlorade var på grund av våra motståndare. Det är inte våra spelares fel.