Liverpools succévärvning historisk

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Diogo Jota har fått en succéstart i Liverpool.

Bättre än någon annan i klubben hittills.

Och nu avgjorde han toppmötet med Leicester.

Liverpool – som saknade sex ordinarie spelare, tre backar, på grund av skador och Mohamed Salahs positiva coronavirustest – går nu upp i delad serieledning med Tottenham efter sin 3–0-vinst mot Leicester.

Vinsten på Anfield bidrog motståndaren till. För på en hörna nickade mittbacken Johnny Evans bollen i, för honom, fel mål. 1–0, som före halvtidsvilan blev 2–0 till Liverpool.

För då nätade en för säsongen ny bekantskap i klubben – Diogo Jota som snabbt blivit en van målskytt. På vänsterbacken Andy Robertsons inlägg nickade portugisen bollen förbi Kasper Schmeichel.

23-åringen har nu gjort mål i sina fyra första hemmamatcher för Liverpool, en bedrift som ingen annan lyckats med tidigare i klubben.

– Jag är väldigt stolt över det, jag vill fortsätta hjälpa laget att vinna matcher. För det är viktigast, säger Diogo Jota.

”Han adderar”

– Det här är ju den bästa värningen man sett på väldigt länge, kanske den bästa värvningen i år. Här får man en spelare i form som går in och och faktiskt adderar någonting till Liverpool. Och bara det är det bästa betyget, man får en spelare till som kanske har en liten annan pusselbit som höjer kvalitén. Det är makalöst bra gjort, säger experten Pontus Kåmark i Viaplays sändning.

Det kom inga svar från gästerna i andra halvlek, utan Liverpool utökade sin tvåmålsledning till tre efter nickmål av Roberto Firmino. 3–0-seger för Liverpool, som nu är obesegrat i 64 raka Premier League-matcher på hemmaplan – ett nytt klubbrekord.

Laddar Tabell

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.