Historiskt mål fick Klopp att jubla

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det nya Brexit-avtalet försvårar utländska värvningar för Premier League-klubbarna, Ole Gunnar Solskjaer försvarar Edinson Cavani och Jürgen Klopp uppges ha haft en av sina bättre kvällar som Liverpool-manager.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS HYLLNING

Jürgen Klopp beskriver segern hemma mot Ajax som en av de största under hans tid i Liverpool. Resultatet 1–0 innebär att klubben är vidare från gruppspelet av Champions League. Målet var en produkt av två spelare ur de egna leden, Neco Williams assisterade till Curtis Jones. Det är första gången i klubbens historia som två akademispelare kombinerar vid ett Champions League-mål. Dessutom vaktade 22-årige Caoimhín Kelleher mellan stolparna. ”Topp, topp, topp”, säger Klopp om ersättaren. ”Caoimhín förtjänade den här chansen men det var svårt samtidigt att välja bort Adrian”.

1 av 3 | Foto: Michael Regan / Getty Images Europe

DAGENS SNACKIS

Premier League-klubbar kommer endast ha tillåtelse att värva sex utländska spelare under 21 från och med nästa säsong. Dessutom får ingen av dessa spelare vara under 18 år, rapporterar brittisk media.

Beskedet kommer sedan Premier League och det engelska förbundet, FA, slutligen har kommit överens om ett Brexit-avtal som träder i kraft 2021. Det nya regelverket försvårar eventuella utländska värvningar för klubbarna men FA hoppas att detta innebär mer potentiell speltid för brittiska talanger.

DAGENS URSÄKT

Edinson Cavani har bett om ursäkt för bilden som postades på Instagram efter helgens seger mot Southampton. Även managern Ole Gunnar Solskjaer beskriver situation som olycklig och att det inte fanns ”någon som helst ondskefull tanke bakom” från uruguayanen. ”Det är ett sådant där uttryck som betyder något helt annat i Uruguay jämfört med här”, säger norrmannen och tillägger att Cavani kommer samarbeta med FA till fullo medan de utreder om bildtexten, som anses ha en rasistisk konnotation, ska leda till avstängning.

Foto: Mike Hewitt / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS STATISTIK

Manchester City spelade 0–0... för första gången på 92 matcher. Det oavgjorda resultatet mot Porto spelar mindre roll för avancemanget från gruppen, som redan var klart. Däremot är det en aning oroväckande för Pep Guardiola att hans mannar, som noterades för hela 18 avslut, än en gång inte lyckas spräcka nollan.

DAGENS KRIS

Händelseförloppet var snabbt då stora delar av Newcastles stab och trupp insjuknade i covid-19. Fredagens match mot Aston Villa har flyttats fram och träningsanläggningen har tillfälligt stängt. Klubben spårar smittan från en av ledarna samt en spelare som var iväg på landslagsuppdrag. Även matchen mot West Bromwich nästa helg är i fara men situationen kommer utvärderas närmare senare i veckan.

DAGENS SILLY

Manchester City visar intresse för Dario Sarmiento. Den 17-årige yttern, som tillhör Estudiantes, värderas till runt 17 miljoner pund. Enligt argentinsk media vill City värva honom nästa år då han fyller 18.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.