Publicerad 2017-11-15

Australien är klart för VM i Ryssland.

Detta efter att ”Socceroos” besegrat Honduras med 3–1 i sitt VM-playoff.

Hjälte blev kaptenen Mile Jedinak som stod bakom alla tre målen för Australien.

Efter 0–0 i det första playoff-mötet gjorde Australien och Honduras upp om den näst sista VM-biljetten inför ett slutsålt ANZ Stadium i Sydney.

Men den första halvleken bjöd inte heller på något mål. Trots stor dominans, 70-procentigt bollinnehav och det enda laget med skott mot mål, lyckades nämligen favorittippade Australien inte ta ledningen under de första 45 minuterna.

Det skulle trots det inte dröja länge innan Australien öppnade målskyttet.

Frispark och straffar gav seger

Tidigt i den andra halvleken fick hemmalaget en frispark strax utanför straffområdet. Fram klev kaptenen Mile Jedinak - till vardags i Aston Villa - och sköt in ledningsmålet via Honduras Maynor Figueroa.

Kvarten senare avgjorde Australien matchen. Hands på Bryan Acosta gav Jedinak chansen från straffpunkten som mittfältaren omvandlade till 2–0. I slutminuterna punkterade samme Jedinak tillställningen, återigen från straffpunkten, när han satte 3–0 i Sydney.

Innan slutsignalen gjorde Honduras ett tröstmål genom Alberth Elis, men det räckte inte för att stoppa Ange Postecoglous Australien från att avancera till sitt fjärde raka VM.

Detta betyder samtidigt att Australien kan bli en möjlig motståndare för Sverige i gruppspelet. Australien placeras nämligen i seedningsgrupp fyra medan Sverige återfinns i pott tre.