1-0 Mikael Forssell (4), 1-1 Stephen Hunt (51, str).

Varningar, Birmingham: Johnson, Ridgewell. Reading: Murty.

Publik: 27 300 (St Andrews).

Domare: Lee Probert.

Matchen

Forssell gjorde tidigt 1-0 efter en hörna. Birmingham dominerade därefter resten av halvleken och strax före vilan förhindrade Hahnemann den duktige finnen ytterligare mål. Reading började den andra halvan betydligt bättre och Maik Taylor gjorde en vass räddning på Harpers läge innan en svag bakåtpassning från Sadler föranledde en säkert förvaltad straff av Hunt. Birmingham var sedan närmast ett avgörande då McSheffrey satte en frispark i ribban och Sonko räddade Larsson efterföljande retur på linjen.

Matchens lirare: Mikael Forssell.

Birmingham

Maik Taylor – Kelly, Ridgewell, Schmitz, Sadler – Larsson, Muamba, Johnson, McSheffrey – Forssell (75), Jerome.

Avbytare: O'Connor (75).

Reading

Hahnemann – Murty, Sonko, Ingimarsson, Shorey – Hunt, Harper, Gunnarsson (28), Convey (85) – Doyle, Kitson. Avbytare: Cissé (28), Long (85).

Derby–Middlesbrough 0–1 (0–1)

0-1 Tuncay Sanli (38).

Publik: 32 676 (Pride Park).

Domare: Rob Styles.

Matchen

Middlesbrough höll i taktpinnen under den första halvleken men laget skapade inga nämnvärda chanser förrän då Bywater gjorde en strålande räddning på O'Neils tunga skott och strax efteråt volleysköt Tuncay 0-1 på Downings inlägg. Minuten senare hade Derby sin bästa chans då Miller med ett tungt skott strök utsidan av stolpen. Efter vilan höll Bywater kvar hemmalaget i matchen med ytterligare en superb räddning på Downings skott och sedan nickade Boateng i stolpen. Sista 20 minuterna blev dock Boro allt mer försiktigt men trots en klar dominans åstadkom Derby inte mer än två halvchanser för Barnes.

Matchens lirare: Tuncay Sanli.

Derby

Bywater – Mears, Moore, Davis, Griffin (29) – Leacock – Teale (56), Oakley, Pearson, Barnes - Miller (74).

Avbytare: McEveley (29), Howard (56), Earnshaw (74).

Middlesbrough

Schwarzer – Young, Woodgate, Wheater, Pogatetz – O'Neil, Boateng, Rochemback, Downing (89) – Tuncay - Aliadière.

Matchen

Första halvleken var ett sömnpiller som trots måttligt tempo innehöll mängder av felpassningar. En jättechans för Dempsey efter Bouazzas förarbete i andra halvlekens första anfall signalerade en uppryckning av hemmalaget som länge dominerade totalt. Förutom ytterligare en bra chans för Dempsey hade Fulham dessvärre svårt att omsätta sitt energifyllda spel i klara målchanser och Newcastle tilläts i stället hota med chanser för Butt och Rozehnal. På övertid gavs sedan Barton chansen att från straffpunkten fastställa det föga rättvisa slutresultatet.

Matchens lirare: Hameur Bouazza.

Fulham

Niemi – Omozusi, Hughes, Stefanovic, Bocanegra – Davies, Murphy, Davis (75), Bouazza – Healy, Dempsey.

Avbytare: Kuqi (75).

Newcastle

Given – Beye, Rozehnal, Caçapa, N'Zogbia – Geremi (59), Butt, Barton, Milner – Smith, Martins (77).

Avbytare: Emre (59), Viduka (77).

Manchester City–Bolton 4–2 (1–2)

1-0 Rolando Bianchi (7), 1-1 El-Hadji Diouf (31), 1-2 Kevin Nolan (40), 2-2 självmål (48), 3-2 Darius Vassell (77), 4-2 Kelvin Etuhu (94).

Varningar, Man City: Etuhu. Bolton: Nolan.

Publik: 40 506 (City of Manchester Stadium).

Domare: Peter Walton.

Matchen

En överlag medelmåttig tillställning där dock slappt försvarsspel och ofta stora ytor mellan lagdelarna hos båda parterna gav en hel del chanser. Efter Bianchis tidiga ledningsmål arbetade sig Bolton in i matchen och Anelka träffade stolpen innan ett passivt Cityförsvar tittade på när Davies spelade fram Diouf till 1-1 och därefter sköt Nolan 1-2. Efter Hamanns turliga kvittering via Michalik stod matchen och vägde med vassa chanser för Anelka och Johnson innan Vassell klackade in avgörandet på Petrovs starka förarbete.

Matchens lirare: Dietmar Hamann.

Manchester City

Isaksson – Corluka, Dunne, Richards, Ball – Fernandes (46), Hamann – Vassell, Johnson, Petrov (83) – Bianchi (87).

Avbytare: Etuhu (46), Javi Garrido (83), Mpenza (87).

Bolton

Jääskeläinen – Hunt (85), Meité, Michalik, Gardner – Campo (87) – Davies, Nolan, Guthrie, Diouf – Anelka.

Avbytare: McCann (85), Stelios (87).

Portsmouth–Tottenham 0–1 (0–0)

0-1 Dimitar Berbatov (81).

Varningar, Portsmouth: Mendes, Kranjcar, Distin. Tottenham: Malbranque, Berbatov.

Publik: 20 520 (Fratton Park).

Domare: Martin Atkinson.

Matchen

I en låst och händelsefattig första halvlek hade Tottenham den bästa chansen med ett jätteläge för Boateng där Malbranque slog in returen i mål men blev korrekt avblåst för offside. Den andra halvleken var likartad med mycket mittfältskamp och två lag som effektivt eliminerade varandras anfallsspel. Spurs hade dock ett undantag i livlige Lennon som skapade flera farliga lägen på sin högerkant och som också låg bakom Berbatovs relativt rättvisa avgörande. Defoe var sedan nära att göra 0-2 med ett skott i utsidan av stolpen.

Matchens lirare: Aaron Lennon.

Portsmouth

James – Johnson, Campbell, Distin, Pamarot (74) – Mendes (46) – Utaka, Muntari (65), Bouba Diop, Kranjcar – Benjani. Avbytare: Davis (46), Nugent (65), Hreidarsson (74).

Tottenham

Robinson – Chimbonda, Zokora, Kaboul, Lee – Lennon (86), Boateng (78), Jenas, Malbranque – Bent (74), Berbatov.

Avbytare: Defoe (74), O'Hara (78), Tainio (86).

Sunderland–Aston Villa 1–1 (1–0)

1-0 Danny Higginbotham (10), 1-1 Shaun Maloney (73).

Varningar, Sunderland: Whitehead, Yorke. Aston Villa: Gardner, Young.

Publik: 43 248 (Stadium of Light).

Domare: Steve Bennett.

Matchen

Efter att Higginbotham nickat in 1-0 i den tionde minuten förde Aston Villa spelet under resten av halvleken. Sunderland försvarade sig dock skickligt och gästerna fick ut få klara lägen av sitt övertag och i stället bör man vara tacksamt att Jones inte fick utdelning på sina chanser strax före och efter vilan. Gästerna var spelförande även i andra halvlek och inbytte Maloney placerade snyggt in en frispark till 1-1. I slutskedet fick sedan Collins - ett totalt sett oförtjänt - avgörande bortdömt för ruff på Carson.

Matchens lirare: Paul McShane.

Sunderland

Ward – Whitehead, McShane, Higginbotham, Collins – Wallace (83), Etuhu (61), Yorke, Murphy – Jones, Stokes (70).

Avbytare: Leadbitter (61), Chopra (70), Cole (83).

Aston Villa

Carson – Mellberg, Knight, Laursen, Bouma – Gardner (67), Reo-Coker, Barry, Young – Agbonlahor, Carew.

Avbytare: Maloney (67).

West Ham–Everton 0–2 (0–1)

0-1 Yakubu Aiyegbeni (45+1), 0-2 Andy Johnson (93).

Varningar, West Ham: Ljungberg. Everton: Yakubu.

Publik: 34 430 (Upton Park).

Domare: Steve Tanner.

Matchen

Efter 45 minuters hemmadominans utnyttjade Cahill och Yakubu på övertid slarv i West Hams försvar och gav Everton en missvisande ledning i halvtid. Ljungberg och Ashton hade dessförinnan haft utomordentliga chanser utan att lyckas. Efter pausen visade Everton klassen genom att spela på resultatet och att med förnämlig defensiv neutralisera Hammers anfallsspel. Osman och Yakubu hade i stället fina chanser innan inbytte Andy Johnson fastställde segersiffrorna.

Matchens lirare: Joseph Yobo.

West Ham

Green – Neill, Collins, Upson, McCartney – Solano (59), Parker, Mullins (79), Ljungberg – Ashton, Cole (46).

Avbytare: Camara (46), Noble (59), Reid (79).

Everton

Howard – Neville, Yobo, Jagielka, Lescott – Arteta, Osman, Carsley, Pienaar – Cahill – Yakubu (87).

Avbytare: Johnson (87).

Wigan–Blackburn 5–3 (3–1)

1-0 Denny Landzaat (10), 2-0 Marcus Bent (12), 3-0 Paul Scharner (37), 3-1 Roque Santa Cruz (45), 3-2 Santa Cruz (50), 3-3 Santa Cruz (61), 4-3 Bent (66), 5-3 Bent (81).

Varn, Wigan: Heskey, Taylor, Brown, Aghahowa. Blackburn: Samba, Warnock, Savage.

Utvisning, Blackburn: Emerton (57).

Publik: 16 489 (JJB Stadium).

Domare: Mark Clattenburg.

Matchen

När Scharner nickade 3-0 speglade det matchbilden tämligen väl men tack vare en enastående föreställning av Santa Cruz hämtade Blackburn upp underläget och kvitterade. Ett taggat Wigan kunde dock ändå gå ifrån efter Emertons utvisning trots att Santa Cruz hade ytterligare chanser som sånär hade resulterat.

Matchens lirare: Roque Santa Cruz.